Esquerra d’Amposta – Esquerra Republicana de Catalunya (EA-ERC) va guanyar les eleccions municipals del 2015 a la ciutat d’Amposta en una campanya basada en un concepte nou, que després ha fet fortuna, i que ara ja es coneix com la “POSTVERITAT”.                                                                                                                                                                                 És a dir, a través d’una campanya de difamacions , de calumnies , de mitges veritats i de difondre moltes noticies que no eren veritat, però que molta gent de bona fe es va creure, van aconseguir instal·lar en una bona part de la població la sensació de que l’alcalde i l’equip de govern de CIU no era honest i no era fiable. Van apostar pel canvi  que insistentment pregonava la coalició d’interessos (com s’ha acabat demostrant en la seva posterior ruptura ) de EA-ERC , ICV-EUA , amb la complicitat per incompareixença de la CUP i PODEMOS. Tampoc ens podem oblidar de  l’ajuda inestimable per part del regidor de PXC amb les seves denuncies .

Amb això, molts ciutadans que els hi van confiar el seu vot s’han adonat que es van equivocar i fins a les properes eleccions no tindran la possibilitat de rectificar.

 

Per què diem això? En que ens basem? Seguidament detallem amb exemples el “modus operandi” de l’equip de govern actual amb el seu alcalde al cap davant:

LA TRANSPARÈNCIA, argument que sempre tenen en boca però que l’estan pervertint amb interessos partidistes. Segons l’alcalde i el seu equip, són els més transparents del món amb un ajuntament que té parets de vidre i on periòdicament realitzen assemblees informatives (casolanes, fetes a mida, per a cofoisme i consum intern), a diferència de l’antic govern que, segons l’actual alcalde, era molt opac i no donava informació.

Però en el dia a dia ens trobem amb una realitat ben diferent. A pocs dies d’iniciar-se el nou mandat es va enviar una circular a tots els funcionaris de l’ajuntament la qual estava signada per l’alcalde, on clarament se’ls advertia amb un to d’amenaça que aquests podrien perdre el seu lloc de treball si no feien cas de les seves indicacions per no facilitar l’accés a informació.

La interventora i secretària de l’ajuntament necessiten l’autorització de l’alcalde per poder entregar qualsevol informe o document als regidors de l’oposició.

L’exemple més recent i preocupant ve donat per la negativa del govern en fer públic l’expedient de les proves per cobrir una plaça de treball, aquestes qualificacions van ser demanades per un ciutadà que s’havia presentant en el mateix concurs, i per llei, tenia el dret a accedir a tota la informació. Fins i tot, el propi alcalde va demanar a treballadors de l’ajuntament l’elaboració d’un informe justificant la impossibilitat de fer públic aquest expedient… aquesta és la seva transparència.

 

LES CONTRACTACIONS DE PERSONAL, aquest és un tema que l’actual alcalde i el seu partit van criticar durament al govern de CIU, al·legant que nosaltres només contractàvem als “amiguets” i a persones del partit.

Però el que és un fet clarivident, és que durant aquest dos anys s’han contractat de manera descarada a familiars i persones amb un fort lligam d’Esquerra. Tot i això ells estan contents perquè estan contractant a molt de personal i demostren als ciutadans que no hi ha tant d’atur, però aquests contractacions només afavoreixen als seus militants, simpatitzants i persones que van ajudar a fer la campanya política més fosca de la història d’Amposta.

A banda d’això s’ha de fer esmena a les pressions que reben els actuals treballadors de l’ajuntament que han causat la baixa d’algun treballador veterà i alguns altres necessiten ajuda psicològica per fer front a les seves demandes autoritàries. Treballadors amb molt bones aptituds  i amb un alt grau de responsabilitat ara es veuen obligats a fer feines de menor capacitat perquè altres persones menys qualificades i amb menor experiència són contractades. Clarament molts dels antics treballadors estan sofrint moving laboral.

 

LES ACCIONS DE L’ACTUAL GOVERN, aquests dos anys han donat per fer i desfer a la seva manera criticant en tot moment l’acció del govern anterior. Aquests vint-i-quatre mesos han servit per veure el seu no projecte de ciutat, uns mesos on han destacat les festes, les compres desorbitades i la pujada d’impostos. Aquestes són les més destacades:

  • Compra de l’edifici del Sindicat, una despesa sense tenir clar el seu futur rendiment, amb uns costos de rehabilitació no quantificats i on la seva adquisició no estava justificada. Recordem que la façana de l’edifici ja estava catalogada com a bé cultural d’interès local, i per tant ja protegida.
  • Posta en marxa de la nova residència d’avis, un equipament públic que va restar aturat més de divuit mesos sense cap justificació, es va treure rèdit polític per acusar a l’antic alcalde de malbaratar els diners injustificadament (senyalat vulgarment com una alcaldada). Van arribar a dir que la nostra ciutat no tenia falta d’aquest tipus de servei per a la nostra gent gran, que amb les de Tortosa i l’Ametlla de mar en teníem suficient. Però ara resulta que gràcies a Esquerra tenim la millor residència de les Terres de l’Ebre i un referent per al territori. Podem donar gràcies a la pressió feta pels nostres ciutadans per a que la gestió d’aquesta no s’hagi donat a una empresa privada.
  • Augment exagerat dels impostos, tot i l’actualització del cadastre realitzada per part del govern espanyol, l’equip de govern actual podia reduir aquesta pujada ajustant el tipus impositiu el qual és competència del propi Ajuntament. No ens serveix de res als ciutadans que donin la culpa al president Rajoy.
  • Festes, despeses en festes i més festes, és un fet reconegut per tots els ampostins la quantitat exagerada de festes que des de fa dos anys s’estan celebrant a la nostra ciutat. Unes festes que moltes vegades no tenen ni cap ni peus, com a exemple tenim el casament entre una mona i un mico, uns esdeveniments pagats amb els diners de tots els ciutadans i que sovint beneficien als amiguets “artistes” d’Esquerra.

 

Però per governar una ciutat com Amposta, la capital del Montsià, s’ha de treballar més i no només culpar de tots els seus errors a l’anterior govern de CIU per així tapar la seva inexperiència i les seves mancances . La seva demagògia només els serveix per demostrar que la gestió de la nostra ciutat els hi va molt gran, no en saben més.

Un clar exemple de mala gestió el trobem en la Fundació que porta l’administració de la nova residència, així com també la gestió que estan fent de l’Hospital Comarcal. El qual en dos anys del seu govern ha passat de tenir un superàvit molt important a estar en números vermells. També hem de destacar la mala praxis per part de l’Alcalde durant un Consell d’Administració on va deixar la següent frase: “molts dels treballadors de l’Hospital i la Residència estan contaminats i els hem de depurar”. A la pràctica, el funcionament del dia a dia de l’Hospital, cada cop rep més queixes pel mal servei i per la no renovació dels aparells mèdics. Una renovació que havia deixat aprovada l’antic govern però que aquests ho han paralitzat amb els conseqüents problemes de descapitalització i pèrdua d’oportunitats.

Davant de tot això Adam Tomás només sap xiular i mirar cap un altre costat, com si el problema no anés amb ell. La ciutadania cada cop esta exercint més pressió i demanant solucions, solucions que ell canvia per noves acusacions falses en contra de CIU. La darrera és la famosa factura de 15.000€ corresponent a unes obres fetes a la Urbanització dels Eucaliptus, on culpa Isabel Ferré antiga regidora d’Obres i Urbanisme. Una factura que comptava amb el vist i plau del funcionari corresponent i amb la corresponent justificació de la despesa.

Per això els ciutadans ja comencen a estar cansats de falses acusacions i poca professionalitat per part de l’actual govern d’Esquerra d’Amposta…que gran li va ser l’alcalde d’una ciutat com AMPOSTA.