Durant el Ple de dilluns passat la portaveu del nostre grup municipal, Isabel Ferré, va preguntar a l’Alcalde què havia passat amb la placa commemorativa de la inauguració de la residència d’avis d’Amposta. L’Alcalde Adam Tomàs va contestar, amb una actitud xulesca, que ell mateix l’havia fet retirar.

 

Pensem que aquesta actitud és indigna d’un alcalde i que demostra el poc respecte institucional que el Sr Adam Tomàs té envers la Generalitat de Catalunya i els seus Consellers, ja que com recordarem, la Residència va ser inaugurada per l’HC Neus Munté, aleshores Consellera de Benestar Social i Família.

 

De fet, el Sr. Tomàs, amb paraules fredes dites des la ràbia, va arribar a afirmar que la Residència de gent gran mai s’hagués hagut d’inaugurar. Una mostra més de l’actitud sectària de l’alcalde!

 

Durant molts mesos l’Alcalde Adam Tomàs va estar fent un relat negatiu sobre la Residencia d’Avis: Va tardar més d’un any en obrir-la, va traslladar tots els usuaris en un sol cap de setmana (amb totes les queixes que això va comportar), va fer fora professionals amb molts anys d’experiència, va contractar com a gerent la parella d’un regidor, va repetir una vegada i una altra que la Residència era inviable econòmicament… Aquest va ser el relat del Sr Tomàs durant molt de temps.

 

Ara diu que la cuina no estava acabada i que acabar-la ha generat una despesa per a l’Ajuntament de més de mig milió d’euros. Fals relat del Sr Tomàs, una altra vegada! El cert és que, si s’hagués continuat amb el que l’anterior govern municipal havia planificat, la cuina no hauria costat ni un cèntim a l’Ajuntament ni als ciutadans d’Amposta, perquè l’empresa que hagués guanyat el concurs se’n feia càrrec de les despeses d’instal.lació de la cuina.

Per a nosaltres, la Residència de gent gran d’Amposta és un equipament que ofereix un servei CABDAL, i ERA i ÉS totalment viable si se’n fa una bona gestió. Volem recordar que, si la residència d’avis avui en dia no està en mans d’una empresa privada, és gràcies al Grup Municipal de CDC i al Partit Demòcrata, que vam exigir que la gestió fos totalment pública.

 

I en “agraïment” a la feina feta, l’equip de govern d’Adam Tomàs va retirar la placa de la commemoració de la inauguració.

 

Mai a Amposta (i creiem que en tot Catalunya) un equip de govern ha tingut una actitud tan indigna amb els anteriors equips de govern. Una actitud que ratlla els totalitarismes i que és impròpia d’un equip de govern, suposadament d’Esquerres.