El cap de llista de JuntsPerAmposta, Manel Masià, es mostra satisfet per la trobada amb empresaris de dilluns passat, on va poder presentar les propostes sobre economia i transformació digital al Honorable Conseller Puigneró. Masià afirma que “Amposta necessita un cop de timó en les propostes econòmiques”.

Durant la roda de premsa, el grup municipal, encapçalat per Isabel Ferré, ha presentat les dues mocions que s’han presentat pel Ple del dilluns 25. La primera és sobre la necessitat de potenciar les dones en la pròxima campanya electoral, que les dones tinguin un paper rellevant en la política.

La segona moció versa sobre la falta d’informació i transparència sobre el tema de l’externalització de serveis a serveis socials. Un fet clau que marca l’incoherència de les polítiques del govern d’Adam Tomàs. Externalitza, serveis per a l’infància i adolescència, a una fundació privada amb pitjor servei, opacitat i que podria ser assumit des de l’Ajuntament perfectament. I Internalitza la Clínica, donant com a resultat, falta d’inversió només arreglada per motius electoralistes, menys qualitat de servei i, com a conseqüència, baixada marcada de socis.

Masià també ha afegit “la candidatura de Juntsxamposta portarà al seu programa internalitzar el servei del SIS, perquè erem referent amb personal propi i servei, i ho volem continuar sent. Volem posar les persones al centre de l’Ajuntament. Crearem serveis pensades per a elles. L’Amposta Magnètica també va d’això.”.

Manel Masià també ha presentat a Marta Margalef com a membre de la llista de Juntsxamposta, que serà l’encarregada de portar la Cultura d’Amposta a una Cultura referent al país. Marta, també, agafarà el relleu de José Tomàs Reverté, regidor que va traspassar abans de l’últim ple.

Marta Margalef està acabant la Llicenciatura de Història de l’Art a la URV, i és cap comarcal de la JNC al Montsià. Masià ha dit d’ella que és una persona jove, implicada, que s’estima Amposta i la Cultura, i que junts faran un projecte Cultural per posar la Cultura d’Amposta com a referent a tot el país. Recordar que Manel Masià és membre de la Sectorial de Cultura des de fa més de 10 anys on sempre havia treballat per marcar les linies de la política Cultural a nivell de país i de partit.

Marta Margalef, per acabar, ha explicat els eixos del programa de Juntsxamposta en temes de Cultura.

–          SUPORT A LES ASSOCIACIONS i ENTITATS: Aquesta és un dels nostres principals objectius, ja que aquestes són la columna vertebral de la societat ampostina .

–          APROPAR LA CULTURA A LA CIUTADANIA . Aquesta va relacionada amb l’anterior, ja que hem de fer arribar la cultura al màxim nombre de sectors, apostant per una cultura propera.  Hem de crear nous públics.

–          SUPORT A LA CREACIÓ: La creació és l’inici de tota expressió cultural i per tant hem de dotar dels instruments necessaris, per fer això possible

–          DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC: La Cultura també és un factor de desenvolupament econòmic, i per tant hem de connectar els àmbits públics i privats.

–          ESTUDI, PROTECCIÓ i DIFUSIÓ: El nostre patrimoni és un dels majors signes de la nostra ciutat  i l’herència dels nostres avantpassats  i per tant cal promoure’l.