El cap de llista de JuntsPerAmposta, que ja havia anunciat que obriria la proposta electoral a diferents perfils i sectors de la societat ampostina, ha seguit presentant aquest matí en Roda de premsa el seu projecte de l’Amposta Magnètica. Masià ha definit el projecte com “la força que ha de liderar l’impuls econòmic i social de la ciutat d’Amposta.”

 

“La millor política social que podem fer per a Amposta és generar feina de qualitat i que siguin les empreses i el comerç qui ho facin. Hem de fer Amposta resil·lient. Ens hem d’adaptar a qualsevol escenari que ens vingui. Hem de preparar Amposta per al futur. És la manera de fer forta Amposta per superar la següent crisi” ha afegit.

 

Masià també ha afegit “que el principal problema d’Amposta és la generació de treball, però també la falta d’oportunitats i la marxa de els nostes joves”. Ha comparat llavors la creació d’un ecosistema on creixi l’economia amb la feina dels pagesos per fer una bona collita.

 

Manel Masià ha explicat que “les polítiques porugues, la poca agilitat, la poca proactivitat, les subvencions per “aspersió” (pocs diners a moltes persones) típiques del govern d’ERC i d’Adam Tomàs com a responsable d’Empresa, han fet que Amposta estigui parada, està gelada, nosaltres, des de JuntsxAmposta volem trencar este gel. Volem dinamitzar la ciutat. Volem preparar i fer sòlida l’estructura empresarial i comercial d’Amposta. ”

 

Es per això que volem canviar el model. Volem aprofitar AmpostaEmpresa, un ens ja creat que aglutini Fira, Mercat, Empreses, Polígons i Comerç. AmpostaEmpresa ha de ser el buc insígnia de la nostra ciutat. Ha de ser un orgull per a tots els ampostins i ampostines. AmpostaEmpresa ha de ser declarat patrimoni de la ciutat.”

 

I que implicarà AmpostaEmpresa per a la ciutat:

  • Una Fira potent, i clar, en un altre palau firal
  • Polígons dinàmics i connectats i amb connexió. Ens comprometem a tenir els dos polígons connectats en menys d’un any.
  • Suport i acceleració d’aquelles iniciatives emprenedores que siguin claus per la ciutat
  • Una mirada fora. Estem convençuts que els nostres productes són molt apreciats internacionalment. Impuls a la internacionalització. A la globalitat
  • Adaptació a la Revolució Digital sobretot en el món del comerç
  • Atracció / Retenció / Seguiment del Talent.
  • Formació especialitzada en el sector.
  • Reforma de subvencions i beques
  • Agilitzar la pròpia administració
  • Dinamització Comercial

 

Per fer tot això necessitem molt d’impuls intern però també d’extern en forma d’inversió. Es per això que avui hem presentat a l’Annabel Marcos, l’actual Secretària General de Funció Pública, serà la persona encarregada d’enllaçar el govern de la ciutat amb les institucions nacionals.

 

Annabel Marcos ha liderat la transformació del partit a Amposta, quan ella era cap local amb Convergència Democràtica, quan va anar a buscar a Manel Masià per encapçalar la transformació cap a Partit Demòcrata allà pel 2016.  Annabel Marcos “ mai he estat regidora de la meua ciutat, i tinc ganes de ser-ho per servir a la meua gent.”. També afirma estar molt il·lusionada amb aquest nou repte de presentar un projecte propi amb el nou cap de llista.

 

Llicenciada en Dret, té postgraus de Dret Urbanístic i de Dret d’Administració Local. Militant de Convergència Democràtica de Catalunya, ha estat la presidenta de la secció d’Amposta. De 2003 a 2010 ha estat gerent de la Societat Anònima Municipal de la Gestió d’Amposta.[1] En 2011 va substituir en el seu escó Francesc Xavier Pallarès i Povill, elegit diputat a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010, i fins al final de la legislatura fou secretària de la mesa de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya.[2] Fou escollida diputada a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012 per la província de Tarragona. Fins al final de la legislatura ha estat secretària de la mesa de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural del Parlament de Catalunya.[3] A les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015 formarà part de la candidatura Junts pel Sí per la província de Tarragona.[4]

Des de l’1 de març de 2016 fins al 3 d’Abril de 2018 ha estat directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, destituïda pel 155 per haver transportat urnes de l’1-O.

Fa un mesos que es Secretària General de Funció Pública.