En una conferència de ciutat al Casino d’Amposta, el candidat a l’alcaldia d’Amposta per Junts per Amposta, Manel Masià, ha presentat aquest divendres 15 de març els eixos del projecte polític que encapçala, l’anomenada #AmpostaMagnètica.

 

Com a pròleg de la conferència, l’alcaldable Masià ha estat acompanyat per Joan Maria Roig, ex alcalde d’Amposta, que ha explicat els fonaments del projecte polític que el van dur a l’alcaldia de la capital del Montsià i a revalidar-la per majoria absoluta fins a 4 vegades, i també ha fet una diagnòsi de la situació actual de la ciutat, que “veu preocupat com està parada des del punt de vista de l’activitat política i econòmica” i ha donat algunes recomanacions per al candidat Masià de cara a l’Amposta Magnètica que planteja per encara el futur.

 

L’acte ha estat presentat per Cristina Cervera, membre de la candidatura de Junts per Amposta, que ha presentat a l’exalcade, com a responsable del gran canvi de la ciutat en capital i al candidat, Manel Masià, com un visionari que porta treballant anys en preparar Amposta per avançar-se al futur incert que ens ve.

 

Durant la seva conferència, Masià ha fet un èmfasi en l’economia rebatent les dades macroeconòmiques de la ciutat PIB, atur, creació d’ocupació que intenta vendre el govern d’Esquerra de la ciutat. Amposta té un dels PIB més baixos de les capitals de comarca de Catalunya, no se n’ha sortit bé de la crisi; a nivell d’atur, va parlar de la ficticia ocupació generada per l’Ajuntament d’Amposta. La creació d’ocupació l’anterior timestre (2018 3T) va ser bàsicament generat per empreses socials, i no com es d’esperar, per l’oci o el turisme essent mesos d’estiu. També va parlar de la falta d’enfoc vers les empreses on no hi ha una direcció clara en aquest sentit o l’agilitat per oposició que fa constantment l’equip de Govern.

 

Masià també va explicar que l’Amposta Magnètica es basa en la suma de “resorgiment econòmic, una nova manera d’enfocar la gestió amb les persones al centre de l’Ajuntament i la ciutat com a servei”.

 

Del resorgiment econòmic va nombrar actuacions a nivell de Fira, de Mercat, de Comerç, d’Empreses, Turisme, d’Emprenedors. Tots aquests sectors han de formar part d’un espai de treball únic que ha de bategar a l’uníson. Tots aquests elements han de ser part d’AmpostaEmpresa, que ha de ser el motor econòmic de la ciutat.”

 

També va explicar que volia donar la volta a com es pensen les polítiques dins de l’Ajuntament. Masià va comentar que “L’Ajuntament ha d’evolucionar. És una estructura del segle XIX, i nosaltres la volem fer del segle XIX”. Masià va afegir que “Distribuïrem 4 grans àrees amb Infància, Joventut, Adults i Gent Gran, cadascuna integrada per les regiduries que poden fer polítiques i les farem treballar conjuntament. Aplanarem l’estructura de l’Ajuntament. Necessitem bons tècnics que coneixen cadascuna de les diferents parts del cicle de vida de les persones. Si uns polític falla es perden 4 anys. El cas de Joventut durant aquesta legislatura és paradigmàtic, i s’ha perdut tota la feina feta per anteriors tècnics i regidors”.

 

Masià va acabar desgranat la seva visió sobre com ha de ser la “ciutat com a servei” on per exemple va dir coses que ell vol una ciutat on “els millors ciutadans” entesos com els que més reciclen, el que més transformen les seves cases energèticament per rebaixar-ne el consum o els que van en bicicleta a certes hores, han de pagar menys impostos. També va afegir que “necessitem més dades per poder pendre millors decisions. Per exemple, si un espai on es passeja habitualment no té ombra, se n’ha de posar. Està demostrat que els arbres baixen la temperatura del carrer 2 o 3 graus. Si hi ha un carrer molt sorollós, s’ha d’actuar, i fer mapes de soroll per possar-hi remei. Si un carrer té poca llum, s’ha d’il·luminar millor, però això només ho sabrem si tenim dades, i aquestes han de ser en temps real. “