Detecten nivells elevats de clorurs i sodi a la xarxa d’aigua potable d’Amposta

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha comunicat a  l’Ajuntament i a l’empresa concessionària Sorea que ha detectat nivells elevats de clorurs i sodi a  la xarxa d’aigua potable d’Amposta des de fa un temps. Una anomalia que qualifica  de “greu” per a la població que pateix hipertensió arterial, les que han de seguir  una dieta pobra en sodi, i en la preparació de biberons en la població infantil. És  per això que l’Ajuntament d’Amposta recomana que aquestes persones, sempre  que no disposin d’un sistema d’osmosis instal·lat a la seua llar, no consumisquen  aigua de l’aixeta mentre duren estos nivells elevats de clorurs i sodi. Per a la resta de població, no existeix cap restricció ni contraindicació.  

Segons l’’Ajuntament d’Amposta, ara estan analitzant totes aquelles accions a  implementar a curt i mitjà termini per revertir aquest problema. Entre elles, es  valora la possibilitat d’augmentar la concessió d’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) per tal d’augmentar  la quantitat d’aigua a la barreja que es fa procedent amb el pou propi, i també la  instal·lació d’una estació de tractament d’òsmosi de l’aigua actualment  subministrada. Es farà seguiment de l’evolució dels paràmetres per tal d’avaluar que aquestes mesures tenen efectivitat. 

Dins del nostre programa polític portàvem l’adequació del gust i dels paràmetres sobre l’aigua d’Amposta perquè ens arribaven informacions sobre diversos anàlisis a diferents zones de la ciutat i no eren del tot òptims.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous Article

Junts per Amposta es mostra molt crítica amb la política de recursos humans del govern muncipal

Next Article

Espai polític a Amposta Ràdio 10.12.2020

Related Posts
Llegir més

Matonismes

Fa un dies vaig presenciar a les xarxes socials una ràtzia contra una persona que es queixava del…
Total
0
Share