Apagades a l’enllumenat dels carrers d’Amposta

Esta setmana, des de les nostres xarxes, ens hem fet ressò de diverses apagades d’enllumenat públic en diversos punts d’Amposta, comunicades pel propi veïnat: Lope de Vega, Góngora, Velázquez, Alacant, Jardí, el Pont Penjant, el passeig del Canal Marítim… A cap d’aquestes vies encara no s’ha substituït l’enllumenat antic pel nou enllumenat LED, ni s’ha canviat el cablejat de l’enllumenat públic. Als barris que ja s’ha canviat l’enllumenat els problemes han disminuït sensiblement, però són una minoria a dia d’avui.

Ahir, el senyor alcalde, va respondre a les queixes dels veïns de les quals ens havíem fet ressò, però no per informar al veïnat, sinó per acusar lo nostre grup de mentider, perquè havíem dit que als punts on s’havien comunicat incidències, l’enllumenat ja havia d’estar substituït:

Per contestar citarem textualment l’alcalde. El projecte s’inicia l’any 2016, no pas l’any 2017 com ell afirma. Segons aquella primera previsió, l’any 2019 ja havia d’estar l’enllumenat substituït a tot el municipi:

http://locals.esquerra.cat/amposta/article/90234/amposta-cap-a-una-ciutat-sostenible-i-eficient

Dos any més tard, el 2018, sis mesos abans d’eleccions municipals, canvia la previsió, l’any 2020 ja estaria tot l’enllumenat substituït a tot el nucli urbà (això inclou els carrers de les apagades), excepte Valletes i el 2021 ja estaria tot el municipi finalitzat:

https://www.setmanarilebre.cat/noticia/97739/amposta-tindra-tot-lenllumenat-public-renovat-lany-2021.

I ahir l’alcalde deixa la porta oberta a la possibilitat d’endarrerir-ho un tercer cop, dos anys més fins al 2023, any electoral curiosament i 7 anys després de la primera previsió. Però manté que el termini de finalització és 2021. Dels 10 barris, dos polígons i quatre nuclis de població del municipi d’Amposta, en 5 anys s’ha substituït l’enllumenat en 6 barris, els més antics i més petits, i un nucli de població, el Poblenou del Delta, que en total no arriben ni al 50% de l’enllumenat de tot el municipi. Ens vol fer creure l’equip de govern que en menys d’un any faran el 50% que falta amb les previsions econòmiques existents?

Sr. Alcalde i equip de govern. Deixin de fer oposició de la oposició, que a l’oposició només som 5 regidors i l’equip de govern 16. En tot cas, dir-li que natros no mentim ni enganyem la ciutadania, a qui s’ha de demanar responsabilitats és al llavors regidor de Sostenibilitat i Eficiència Energètica de perquè s’ha endarrerit tant lo projecte de l’enllumenat i perquè s’han perdut convocatòries de subvencions FEDER. No és el primer cop que aquell regidor ha perdut subvencions per altres projectes de la seua àrea.

I sobretot deixin d’enganyar la ciutadania.

Total
3
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous Article

Torra, Puigdemont i Mas: "Militem en el partit dels presidents represaliats per Espanya"

Next Article

Parlem sobre els problemes del Poblenou del Delta

Related Posts
Llegir més

2020 – Revista Amposta 01/2020

Acabem l’any 2019, un any electoral i també l’any de les sentències, totalment desmesurades, i que han suposat…
Llegir més

Repensar

El títol de l’article parlar clarament de la intenció del mateix. Re (Prefix que entra en la formació…
Total
3
Share