El govern municipal no compleix el reglament dels mitjans de comunicació

Molts cops la feina de regidor, i més si ets novell, és fer arqueologia d’allò que ha passat dins de l’Ajuntament o què han fet els partits en aquell moment concret. Dijous passat, preparant el programa de ràdio mensual vaig tenir un moment Indiana Jones amb els mitjans de comunicació públic.

Vaig trobar que al 2013 ERC d’Amposta havia posat una moció sobre Mitjans de comunicació on als acords demanava

Elaborar un reglament que reguli les condicions d’accés i d’ús dels mitjans de difusió i comunicació municipals pels regidors i els grups constituïts en el si de la corporació perquè sigui aprovat pel Ple de l’Ajuntament d’Amposta durant aquest any 2013.

Amposta, 19 de març de 2013

Llavors continuant la recerca, trobo que ERC va aprovar un reglament per als Mitjans Públics d’Amposta. El podeu trobar aquí:

http://cido.diba.cat/normativa_local/437947/reglament-dus-dels-mitjans-de-comunicacio-municipals-ajuntament-damposta

Al reglament, a la capçalera, hi diu explícitament:

Les informacions que apareguin en els mitjans municipals d’informació hauran de basar-se en el respecte mutu. No és publicarà o permetrà l’accés quan es vulnerin aquests principis i es malmeti l’honor d’alguna persona o entitat.

Cal recordar actuacions estel·lars de l’alcalde d’Amposta com per exemple els mals ampostins del partit al qual estava jo militant com a candidat de JuntsxAmposta

o el mentider arran de la conversa dins d’una comissió interna de l’Ajuntament d’Amposta. Cosa que mai s’havia fet. Mai s’havia elevat a públic la discussió dins d’una Comissió.

Posem els vídeos de Canal 21, amb el qual l’Ajuntament té un conveni, però també trobaríem els audios a Amposta Ràdio.

RÀDIO

I ara analitzem més detalladament el Reglament. A l’apartat sobre la Ràdio, i que quedi clar que no parlem dels professionals, sinó de manera política, hi ha aquests apartats.

4. Els grups municipals tindran dret de rèplica a una informació que els afecti. Tanmateix, l’Alcalde, com a màxim representat municipal tindrà, si ho creu convenient, un torn de contra rèplica.

5. L’Alcalde disposarà d’un espai setmanal d’entrevista amb la participació ciutadana per tractar temes destacats i respondre a les preguntes del oients.

6. Els portaveus dels grups municipals de l’oposició seran entrevistats un cop a l’any per fer balanç polític dels 365 dies i, a l’inici del mandat corporatiu, un cop hagin transcorregut els primers 100 dies.

Dret a rèplica quan hi ha una informació que ens afecti? No n’hem tingut en cap moment. L’entrevista de la Ràdio s’ha convertit en un espai polític i utilitzat per atacar a d’altres grups polítics.

De les entrevistes un cop a l’any, ni estan ni se l’espera, ni la d’inici de mandat, ni l’entrevista dels 100 primers dies. Tot i que si que nosaltres hem convocat als mitjans. Però una entrevista oficial, no se n’ha fet.

PREMSA ESCRITA

Respecte a la Premsa Escrita, o sigui la Revista Amposta.

2. El consell de redacció de la Revista Amposta estarà integrat pel/la cap de premsa de l’Ajuntament d’Amposta, el/ la regidor/a de Mitjans de Comunicació i un representant de cadascun dels grups municipals.

3. El consell de redacció serà l’encarregat de proposar temes per a cada número de la revista, que hauran de ser consensuats pel conjunt d’integrants. El/la cap de premsa de l’Ajuntament, com a periodista, serà l’encarregat/da de validar els temes amb criteris de noticiabilitat.

4. El consell de redacció es reunirà dos cops al mes: el primer per proposar/decidir temes de la revista següent (abans del 10 de mes) i un altre cop per veure les proves de la revista abans d’entrar a impremta (abans del 3 del mes següent).

6. D’altra banda, amb independència de l’actualitat, la Revista Amposta inclourà una entrevista a cadascun dels portaveus dels grups municipals a l’inici del mandat corporatiu, a meitat i una última en finalitzar aquest per fer balanç.

El Consell de redacció com podeu comprovar no està compost per ningú de l’oposició, i mai m’han demanat reunió per quina notícia posaven o treien.

Tampoc, no sigui cosa que sortim massa als mitjans de comunicació, se’ns ha fet una entrevista ni a principi del mandat.

A més a tall d’exemple, entre els dos últims espais de ràdio del meu grup municipal del 23/7 al 23/9 a Amposta Ràdio el govern va fer 23 intervencions com a partit o com a regidors.

LA TRANSPARÈNCIA QUE NO HI ÉS

Amb totes aquestes dades, explicació del reglament, incompliments flagrants de la llibertat de poder-nos explicar o de la transparència on tots els grups municipals tinguin veu tant als mitjans escrits com a la ràdio.

Ressó a mitjans : https://www.setmanarilebre.cat/noticia/123603/juntsxamposta-denuncia-que-el-govern-local-no-complix-el-reglament-dels-mitjans-de-comunic

Total
14
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous Article

Article dels presos

Next Article

Moció del grup municipal de JuntsxAmposta per crear un nou model de gestió a les platges d’Amposta

Related Posts
Llegir més

Repensar

El títol de l’article parlar clarament de la intenció del mateix. Re (Prefix que entra en la formació…
Total
14
Share