Mesures de recuperació ja! – Revista Amposta 03/2021

Es important saber quan hi haurà mesures de recuperació per a tots els sectors afectats per la crisi del COVID-19. A hores d’ara, quan estem escrivint aquest article, encara no hi ha plantejades unes mesures de recuperació per als sectors com la restauració, turisme, cultura, empreses, i tampoc per als individuals ni les famílies.

La constant improvisació per part de l’equip de govern, la falta d’informació d’on anem com a ciutat, el foc d’encenalls amb actuacions simbòliques fan que la ciutat sembla que encara no pugui despertar del malson d’aquesta crisi que ens atenalla.

Anem pel tercer mes de l’any 2021 i també esta setmana es compleix un any des de la declaració de l’estat d’alarma per l’esclat de la pandèmia, i mentrestant no percebem des del govern municipal moviments significatius de cap tipus. A final de l’any passat es va aprovar apujar les contribucions en el pitjor moment possible, però  enguany no veiem molta activitat, veiem moltes obres paralitzades, com ja vam denunciar a la nostra web (el sindicat, el centre cívic de gent gran, la seu de les mestresses de casa), tampoc veiem que s’estigui fent cap actuació a la via pública mes enllà de pedaços puntuals i sobretot, tal com no hem deixat de reclamar des de Junts per Amposta, crear línies significatives d’ajudes per tots els sectors municipals afectats per la crisi, i també una congelació en el cobrament d’impostos, ja que no vam poder evitar la pujada, al menys endarrerir el cobrament.

Junts per Amposta vam demanar destinar la màxima quantitat de pressupost a ajudar la gent perjudicada per la crisi descomunal en que estem immersos, però no veiem cap moviment al respecte del govern municipal. Llavors cal preguntar-se. On són els diners de l’Ajuntament? No hi ha ajudes, no hi ha obres, no es celebren festes, que consumien gran part del pressupostos municipals i part dels ingressos municipals que es van paralitzat fa un anys com llars d’infants, ESARDI, etc, s’han anat normalitzant… llavors, on estan els diners? La caixa està buida com el nostre grup municipal pressuposa? Estan reservant per fer festes tan aviat com la Generalitat ho permeti? Estan destinant per tapar els forats de tresoreria que va deixar el pressupost desequilibrat de l’any passat? El contracte d’URBASER que té un cost descomunal i, que a més, no s’està complint, consumeix massa pressupost? Com que la comunicació amb l’oposició no es fluïda, seguirem demanant respostes al respecte.

Volem que es prenguin accions per pal·liar la crisi a Amposta, que s’ajudi als sectors econòmics o que es dediquin el pressupost a arreglar la via pública, però no voldríem que quan la situació es comenci a normalitzar, de forma molt lenta, es torni un altre cop al festa i la pandereta com si no passés res i així es pogués distreure la gent.

Hem aconseguit que es derogués el cobrament de la taxa de terrasses enguany, una proposta nostra que el govern primer va rebutjar i més tard ha acabat acceptant perquè era el que el sentit comú deia, que si els bars no poden obrir, no se’ls ha de cobrar la taxa d’ocupació de la via pública i perquè la quantitat és irrisòria, 50.000 euros, que a simple vista en un pressupost de  30 milions d’euros no és res, però si la situació de la tresoreria municipal es tan delicada com natros afirmem, i com demostra la pujada de contribucions, 50.000 era una quantitat que no es podia prescindir. Seguirem treballant per qualsevol sector que hagi estat tancat.

Laura Borràs, MHPresidenta del Parlament

Des de Junts per Amposta estem molt contents del nomenament de la candidata Laura Borràs com a Molt Honorable Presidenta del Parlament. Tot i que, a hores d’ara, no tenim govern tot apunta que tindrem un govern ERC + Junts i CUP donant-li suport. Tenim clar que la prioritat absoluta del nou govern ha de ser aturar la crisi econòmica, reactivar l’economia i poder assentar la base de la creació d’un nou país. Felicitats Laura!

Total
6
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous Article

Homenatge a Josep Igual al Ple d'Amposta per part de JuntsxAmposta

Next Article

Debat a Amposta Ràdio sobre el ple municipal de març de 2021

Related Posts
Total
6
Share