Junts per Amposta es mostra molt crítica amb la política de recursos humans del govern muncipal

Junts per Amposta no dóna suport a les mesures adoptades per l’Ajuntament en relació a les baixes per malalties comunes.

  • Masià: “Un ajuntament suposadament d’esquerra va en contra dels treballadors, aquí paguen justos per pecadors”.
  • JuntsxAmposta no dóna suport a la creació de places de funcionaris en algun lloc de treball, quan podria ser perfectament una plaça per projectes amb vinculació laboral.
  • Masià “S’ha de fer un Ajuntament àgil i no l’empresa més gran d’Amposta.”

El govern d’ERC a Amposta ha modificat la manera de complementar les nòmines quan hi ha situacions de baixa temporal. Bàsicament ha tret qualsevol complement, al qual tenen dret els treballadors de qualsevol ajuntament. A més, ho ha dit públicament a la premsa, amb la clara intenció de crear corrent d’opinió a favor de la mesura.

L’alcalde Adam Tomàs comenta que hi ha treballadors “que et porten la baixa i és gent que podria estar treballant perfectament”. També diu “que sabran el resultat de la mesura en un any, i que ho seguiran mitjançant una comissió”.

“Un ajuntament, suposadament, d’esquerra castiga als treballadors, aquí paguen justos per pecadors” comenta Masià en relació al rebombori que ha originat la modificació que planteja l’equip de govern. “Diuen los entesos en política què si no vols que es faci res en algun estament polític, fes una comissió. La solució va de fer una enquesta de clima laboral i aplicar accions i sancions a aquells que ho fan malament, agafar el bou per les banyes ja!”

Al 2012 hi havia una situació on els treballadors de l’Ajuntament tenien uns complements retributius en cas d’incapacitat temporal. El 20 de desembre del 2018, es va decidir complementar la prestació́ econòmica durant totes les situacions d’incapacitat Temporal al 100%, per a tots els treballadors/es de l’Ajuntament amb una antiguitat superior a un any, a partir del 1 de gener del 2019. Aquest acord s’ha mantingut vigent fins a l’actualitat. Cal recordar que l’any 2019 va ser any d’eleccions municipals, per tant, l’aplicació de la mesura, JuntsxAmposta, la titlla d’electoralista.

L’Ajuntament va detectar l’any 2019 que s’havia doblat el nombre de baixes i a data 1 de setembre de 2020, després de dos anys de la modificació, ha detectat una pujada de baixes que triplica l’any 2018.

Expliquem les modificacions de les mesures, amb el complement i el salari.

 201220-12-20182021
Complement de l’Ajuntament1-3 dies: 50% de la retribució ** 4 – 20 dies: 75% de la retribució. 21-180 dies: 100% de la retribució   **Posteriorment, en data 21 de desembre del 2012, es va acordar que es cobraria el 100% en cas de IT en els següents supòsits: •Hospitalització
•Intervenció quirúrgica
•Malaltia greu inclosa al Decret 1148/2011, de 29 de juliol
Des del primer dia el 100% 
Seguretat Social1-3 dies: No es percep retribució
4-20 dies: el 60% de la retribució l’última nòmina.
21 – 365 dies: el 75% de la retribució sobre la base reguladora de l’última nòmina.
1-3 dies: No es percep retribució
4-20 dies: el 60% de la retribució l’última nòmina.
21 – 365 dies: el 75% de la retribució sobre la base reguladora de l’última nòmina.
1-3 dies: No es percep retribució
4-20 dies: el 60% de la retribució l’última nòmina.
21 – 365 dies: el 75% de la retribució sobre la base reguladora de l’última nòmina.

Tot això sumat a la gran quantitat de judicis pendents per acomiadaments injustificats, a l’Hospital, a la Fussmont, a l’empresa pública AMSERSU, de recent creació. Aquests acomiadaments suposen també una gran quantitat de diners en indemnitzacions. També cal destacar, que la mala gestió no afecta només a l’Ajuntament, ja que, en l’apartat sanitari, no anar al dia amb els pagaments per objectius a aquells que durant la crisi del COVID s’han deixat la pell a l’Hospital Comarcal, és totalment injustificable.

També cal comentar la creació de places de funcionari a llocs claus de l’Ajuntament. L’exemple més clar la creació de la plaça de funcionari de Recursos Humans.

JuntsxAmposta vol fer un Ajuntament àgil i no l’empresa més gran d’Amposta. Per a qualsevol organització, tant pública com privada, el departament de RRHH o de les persones, és un lloc clau per poder fer sentir feliç i motivada a la gent que treballa per a aquesta organització. No cal ser molt llest per tenir la certesa que en les xifres de dies de baixa que s’han produït (triplicat) en los dos últims anys són gràcies al clima laboral a l’Ajuntament.

Tenir a la gent motivada, en ganes de treballar i anar cada a dia a estar de cara al públic, és bàsic per a l’Ajuntament com a organització. No veiem la necessitat d’hipotecar la política de recursos humans a una plaça fixa de per vida a una manera de gestionar i entendre les organitzacions.

La política de sobredimensionar la plantilla de l’ajuntament que creix en 3 milions d’euros en nòmines en 5 anys fa que s’hagin d’apujar impostos, perquè el cost fix de personal de l’ajuntament creix en la mateixa proporció.

Total
14
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous Article

El Suprem manté els líders independentistes a presó perquè el tercer grau és "prematur"

Next Article

Detecten nivells elevats de clorurs i sodi a la xarxa d’aigua potable d’Amposta

Related Posts
Total
14
Share