JuntsxAmposta constata que el servei de neteja de parcs infantils efectuat per l’empresa URBASER no està resultant eficaç.

El passat 28 de setembre es va celebrar el ple ordinari municipal de l’Ajuntament d’Amposta. Un dels punts de l’ordre del dia fou la resolució del procediment de qualitat del servei de neteja i de jardineria del municipi d’Amposta efectuat per l’empresa URBASER. L’equip de govern municipal d’Esquerra d’Amposta va traslladar al ple que els tècnics muncipals havien decidit imposar una sanció d’uns 5.000 euros a l’empresa per deficiències al servei que presta des del passat 1 d’agost de 2019 a Amposta.

Plaça de Saint-Jean-de-la-Ruelle

El grup municipal de JuntsxAmposta es va abstenir a l’hora de la votació, ja que havia considerat que si bé l’empresa no estava complint satisfactòriament el servei i la sanció no era molt elevada, era el primer avís que donava l’equip de govern a l’empresa, i calia donar marge perquè incrementés al pròxim control de qualitat la pressió sobre l’empresa en cas de seguir incomplint el plec tècnic del contracte.

El nostre grup no s’ha volgut limitar a seguir la informació proporcionada per l’equip de govern, i ha volgut fer una inspecció ocular sobre una desena de parcs infantils en set barris diferents d’Amposta, de l’aproximament trentena de parcs infantils repartits pel municipi.

En tots els casos, lo seu estat no és satisfactori, en diversos graus. És evident que la neteja diària que el plec de clàusules obliga a URBASER a realitzar no s’està executant, la qual cosa resulta inacceptable.

Plaça de la Mola, sobre la qual ja vam presentar una moció l’any 2019 per demanar la seua remodelació.

Des de JuntsxAmposta instem a la regidoria de Governació i Serveis al Territori, que incrementi la pressió i la vigilància sobre l’activitat de l’empresa de neteja i jardineria. El motiu principal és que l’estat de la via pública i les zones verdes d’Amposta resulta inacceptable i per altra banda, recordar que el servei d’URBASER té un cost aproximat d’uns 3.000 euros diaris , aproximadament 1.200.000 euros anuals, una quantitat molt elevada per al mal servei que s’està realitzant.

La redacció i licitació del nou servei de neteja es va allargar pràcticament durant tota la legislatura 2015-2019, el qual l’equip de govern va prometre que seria un abans i un desprès en la imatge d’Amposta. Certament feia falta canviar el servei que venia de governs anteriors, i que també executava URBASER, però no resulta acceptable pagar el doble que abans de posar en funcionament el nou servei i tenir els mateixos resultats. Esperem que la situació es reverteixi a curt termini, JuntsxAmposta estarà atenta a que es faci complir el contracte.

Total
1
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous Article

Ponència organitzativa de Junts per Catalunya

Next Article

Entrevista a Canal21 sobre l'actualitat municipal

Related Posts
Total
1
Share