JuntsxAmposta no comparteix ni el fons ni la forma de gestionar el rebrot de COVID-19 a Amposta

Amposta,  3 d’agost de 2020

  • JuntsxAmposta diu prou a la manera de gestionar el rebrot del COVID.
  • JuntsxAmposta s’ha posat al costat del govern durant tota la pandèmia, però creu que ara toca escoltar a la ciutadania en el clam de parar totes les activitats.
  • No és pot acusar a la ciutadania de males praxis.

JuntsxAmposta s’ha mantingut ferm des de l’inici al costat del govern d’Adam Tomàs en la gestió de l’Ajuntament fent propostes, aprovant modificacions de crèdit i d’altres coses més accessòries, com canvis de noms de plaça per a poder fer una festa. Tot i que, internament mostràvem la preocupació per totes les coses que crèiem importants, externament érem fidels al govern. La gent, lo poble, ens demana, i demanava, unitat d’acció i per això durant els mesos de març fins al juny, ho hem fet, tot i que, molts cops ens ha costat no entrar en discussions al Ple amb la manera de fer i de gestionar la nova realitat. Això si al principi del confinament vam demanar un comitè de crisi format per partits polítics, entitats i societat, per tal de trobar la millor manera de sortir de la crisi que tenim al damunt.

Quan s’aixecava l’estat d’alarma, i després d’anunciar l’anul·lació de les Festes Majors 2020, l’equip de Adam Tomàs va anunciar l’esponjament de les festes en tres mesos d’actes molt variats: Cinema a la Fresca, AmpostaDans, activitats per a nens, concerts d’orquestres, Deltachamber,… Semblava que ho podríem fer i des de JuntsxAmposta no vam dir res, el rebrot semblava llunyà, tot i que demanàvem esforços a l’Ajuntament per al mon del comerç local amb una targeta de 100 euros per família i també en preparar setembre per la tornada als nens a l’escola o mirar la sanitat per tenir-la millor preparada de cara a un possible rebrot.

El 9 de juliol vàrem demanar, després de veure com creixien els casos a regions veïnes de la Plana de Lleida, que a l’hora venien des de tres comarques de l’Aragó i el brot del Perelló, que s’anul·lessin tots els actes programats durant quinze dies. En aquell moment se’ns va titllar de partidistes i de voler aprofitar la crisi del COVID políticament. Res més lluny de la realitat. Ens ho vèiem damunt. Ho vèiem i ho continuem veient molt negre. Posar l’enfoc en la recuperació de l’activitat en terrasses i actes, a priori podria semblar bona idea però la gent d’Amposta no ha respost a la crida a emplenar els actes. Això si, ja passarem comptes del que ha costat econòmicament aquest esponjament d’esdeveniments als ampostins, quants diners hem ficat cadascun dels ciutadans de la nostra ciutat. Però ara no toca.

Si la gent revisa en perspectiva la cronologia dels fets i de l’augment i virulència del rebrot d’Amposta, el relaxament i el no parar de fer activitats no essencials,  no tots els contagis són totalment atribuïbles als entorns familiars, ni a una “mala praxis” de la ciutadania. Només cal veure que alguns casos o possibles casos han estat des de l’hospital, d’altres al propi Ajuntament i en actes organitzats pel mateix consistori.

És per tot això que diem prou, i creiem que els propis ciutadans i veïns d’Amposta han dit prou. Prou de poca informació. Prou de falta de transparència. Prou d’actes fins que no baixi el rebrot. Prou d’activitat supèrflua. Prou d’activitats religioses descontrolades. Prou de no pagar les ajudes al comerç. PROU!!!

S’ha de posar el focus en la salut, l’economia i en les persones, s’ha de recuperar al màxim el teixit empresarial i vetllar per les persones que ho estan passant malament. S’ha de protegir la societat ampostina. S’han de parar al màxim el cobrament de tributs municipals i esmenar les errades a la factura de l’aigua, que és molt greu per a un partit d’esquerres que tapi l’errada d’una empresa privada. I lo més important, divulgar tota la informació, tota, per evitar rumors, malentesos i contagis en trobades suposadament inofensives. Ens va la salut de tots, de joves i grans, ens va la salut dels Ampostins.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous Article

Matonismes

Next Article

Resposta a les declaracions de l'alcalde d'Amposta 5.8.2020

Related Posts
Llegir més

PAM

Sóc un gran fan de les sèries de política. Els que em coneixeu sabeu que sóc un gran…
Total
0
Share