JuntsxAmposta proposa implementar uns tickets de consum per ajudar a una recuperació ràpida al comerç i la restauració.

Ara cal canviar prioritats i maneres de fer arran de la crisi del COV19.

Amposta, 18 d’abril de 2020

  • Els empresaris necessiten liquidesa per poder tirar endavant el negoci quan tot això acabi.
  • A Amposta cal reenfocar les polítiques envers comerç i les empreses.
  • S’ha proposat aturar el cobrament del rebut de l’aigua als comerciants, que amb el mateix consum, normalment costa el triple que el d’una família ordinària, proposta que ja havia estat presentada quan es van modificar les ordenances  fiscals al novembre.
  • Proposarem, via moció, la creació d’un registre de proveïdors d’Amposta per millorar la transparència en la contractació́.
  • Una solució quan la boira del confinament escampi seria la creació de tiquets de consum per als comerços d’Amposta per família.

Desprès de més de 30 dies confinats, l’equip de JuntsxAmposta va voler saber quin era l’estat i l’ànim dels empresaris d’Amposta. Es va endegar una reunió telemàtica en diversos sectors empresarials per copsar de primera mà, com estaven, com veien el futur si el confinament s’allargava i que n’esperaven de l’Ajuntament d’Amposta i de la Generalitat de Catalunya.

Desprès d’una breu introducció del portaveu, Manel Masià, la majoria de les respostes demanaven una solució ràpida i immediata a la manca de liquiditat. Algunes solucions eren tant senzilles com que es paguèssin les factures endarrerides d’anys anteriors i altres de més complexes que feien referència a subvencions a fons perdut.

El que si que tenim clar com a Grup Municipal és que aquesta crisi no té res a veure amb aquella que vam patir fa 10 anys, i que a Amposta va arribar al seu punt àlgid el 2011. Aquesta es una crisi de baix cap a dalt, on qui pateix, d’entrada, són els autònoms i els petits empresaris, molts d’ells obligats a obrir sense facturar un euro de calaix al final del dia, i la resta, tancats a pany i forrellat, veient com els seus comptes corrents disminueixen sense poder treballar.

CANVI DE FOCUS

La segona cosa més demanada és un canvi d’enfocament en la política pel sector del comerç de la ciutat. Ara, des de l’Ajuntament es vol fer una aposta clara pel Marketplace. Un Marketplace que en tot l’any passat va facturar la irrisòria xifra de 420€. Aproximadament un 1% del que es van gastar per crear-lo i activar-lo. Per a nosaltres, com a Grup Municipal, això és un desastre de gestió que intenten justificar, l’equip de govern, dient que hi ha molts de clicks i trànsit de dades. Quan es veuen unes xifres com estes, has de reorientar el projecte, i fer que millori. Justificant no s’arregla el problema de fons.

ENTITATS

I parlant d’entitats, vam veure en bons ulls que es paguessin els diners de les subvencions a les entitats. Però clar, desprès ens n’assabenten que algunes li havien dit a l’Ajuntament que no calia, que no tenien despeses per pagar i que ara la seva activitat havia estat reduïda a zero. Tot i així, l’Ajuntament va fer el pagament. Sense mirar necessitats especifiques. Sense estratègia. Lo correcte, creiem, hagués estat, revisar les necessitats de les entitats en el moment del confinament, que calculessin quant devien i quant deurien en uns tres, quatre mesos, i pagar la xifra. Pot ser segurament no serien tres-cent mil euros i en serien uns quants milers menys, que ara podríem afegir a la bossa per les famílies i empreses.

REGISTRE DE PROVEÏDORS

Durant la reunió alguns empresaris van demanar que l’Ajuntament havia de comprar el màxim a proveïdors d’Amposta. Sabem que la intenció hi és. Però, els nostres empresaris no viuen d’intencions sinó de fets, pressupostos i factures. Es per això̀ que com a Grup Municipal activarem l’opció, via moció́, de fer un registre de proveïdors d’Amposta, tal com va fer Deltebre i l’Aldea més recentment. Aquest registre és un llistat per fer més transparent la contractació de contractes menors (recordem que en 2019 han sigut 2,4M€) i són els contractes menys transparents perquè normalment són adjudicats a dit.

Al final de la reunió una de les propostes que va sorgir, i que més consens, va ser la idea de fer, i amb la filosofia de la criptomoneda que portàvem al programa electoral, tiquets de comerç̧ per família amb un import determinat per gastar en qualsevol comerç̧, bar, restaurant,… però̀ només a Amposta. Una proposta per rellançar el comerç̧ i altres establiments d’una manera ràpida. Subvencionant consum, ràpid, i efectiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous Article

Ple extraordinari del 30 de març de 2020

Next Article

Ple telemàtic de l'Ajuntament d'Amposta del 27 d'abril de 2020

Related Posts
Total
0
Share