Junts per Amposta s’oposa a la nova modificació de la relació de llocs de treball (RLT) de l’Ajuntament d’Amposta

Junts per Amposta, només es pot oposar i votar en contra d’aquestes actuacions, enlloc de política de recursos humans, ERC fa política de recursos inhumans, en una visió del segle XX.

  • Junts per Amposta, s’oposa com també ho ha fet el comitè d’empresa, a la modificació de la RLT que no ens portarà ni més eficiència com a organització, ni els treballadors implicats estaran més motivats, ni se n’augmentarà la qualitat de servei fins i tot n’augmentarà el cost.
  • El canvis actuen a una voluntat política, però no a una millor eficiència de l’Ajuntament, o de la dinamització del mercat o d’un millor funcionament de l’oficina de turisme.

Avui, al Ple d’Amposta, 19 de gener de 2021, s’ha perpetrat un atropellament de drets als treballadors aprovant una RLT (Relació de llocs de treball), la 18ena. Un avís a navegants de qui no està amb mi, està contra mi. Una purga més dins de la institució dels tots els Ampostins.

S’han fet en 66 mesos de govern d’ERC, 18 modificacions de llocs de treball. Una modificació de llocs de treball quasi cada 4 mesos. Una situació que provoca una sensació d’inestabilitat, angoixa i improvisació a molts treballadors de la plantilla de l’Ajuntament.

“Com a regidor, he sentit vergonya que el meu ajuntament estigui fent estes coses contra els treballadors vàlids per als seus llocs de treball, natros, com a Junts per Amposta, només ens podem oposar i votar en contra d’estes actuacions, enlloc de fer política de recursos humans, fan política de recursos inhumans, en una visió del segle XX” declara Masià un cop acabat el Ple.

Hi ha tres canvis aprovats, el primer, a la cap d’estadística l’envien a fer tasques administratives a l’àrea d’esports i per tant la degraden de les seues funcions i, fins i tot, s’ha buscat jurisprudència per a baixar-li el sou, i com que a més preveuen que hi haurà judici, ja consignen els diners per a la sentència, condemnatòria com tantes d’altres. El segon canvi, és l’encarregat del Mercat, que el traslladen a la brigada, que és l’únic que està d’acord amb el canvi, però no en les formes, i per últim, el tercer moviment sobre l’auxiliar de turisme què l’envien de dinamitzadora del mercat. O sigui 4 àrees implicades, un daltabaix a molts departaments, malestar als tres treballadors implicats i a les seves famílies i tot per a que?

El canvis actuen a una voluntat política, però no a una millor eficiència de l’Ajuntament, o de la dinamització del mercat o d’un millor funcionament de l’oficina de turisme.

La política de recursos humans de qualsevol organització hauria d’estar enfocada a garantir la motivació dels treballadors i enfocar-los a fer la feina correctament. I amb aquests canvis s’aconsegueix l’efecte contrari, desmotivar, desenfocar i fins i tot, en algun dels casos que abandonin cansats de lluitar contra algú que no els escolta ni atén les seues necessitats.

Però també la política de recursos humans hauria d’anar a retenir el talent a aquelles àrees que per competències ho poden fer millor, i amb aquesta modificació de la RLT, això no passa. En declaracions del nostre portaveu, Manel Masià :  ”Si entenem talent també per l’experiència en les diferents àrees, allò que s’en diu l’expertesa, que estem deixant d’aprofitar 36 anys a l’ajuntament més 17 anys en l’oficina de turisme i  12 al mercat … 65 anys d’experiència llançats a la brossa a tres àrees de l’ajuntament per fer què?”

Per últim i no menys important, la política de recursos humans ha d’optimitzar el cost dels departaments per no sobredimensionar-los. Clarament si s’augmenten en 6 anys 3 milions d’euros en volum de nòmines, s’està sobredimensionant l’Ajuntament, per a fer el mateixos serveis i d’això se’n deriva una pujada d’impostos. Aquesta RLT que s’ha aprovat avui a l’Ajuntament obre la porta a continuar les pràctiques que venim, com a juntsxamposta, denunciant. Fa dos plens el govern d’ERC posava contra les cordes a tots els treballadors de l’empresa, de l’Ajuntament, fent una nota de premsa al nostre entendre desafortunada, denunciant pràctiques abusives en les baixes per malaltia comú. És cert que s’havia detectat un augment del nombre de baixes, però a conseqüència d’una política erràtica de recursos humans. Quan s’havien duplicat els casos perquè no es va posar el crit al cel? Quan ja se’ls ho havien triplicat els casos es quan reaccionen, però no reaccionen contra aquells qui havien fet les coses malament, sinó contra tothom. La política inhumana de paguen justos per pecadors. Però també la política més covarda per no voler afrontar el problema de soca-rel.

Total
1
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous Article

'Gambito de Dama'

Next Article

Intervenció al ple municipal del regidor Manel Masià sobre el rebuig de Junts per Amposta a la divuitena modificació de la relació de llocs de treball municipal (RLT)

Related Posts
Llegir més

Article dels presos

https://www.lavanguardia.com/politica/20200920/483572805483/por-coherencia-junts.html Necessitem disposar de les eines que ens permetin donar una millor resposta a les il·lusions, les ambicions…
Total
1
Share