Les interminables obres del Sindicat

Sovint l’alcalde d’Amposta, davant les acusacions de malbaratament dels pressupostos municipals, treu la dada de que en 5 anys s’han fet 17 milions d’euros en inversió. Ara bé, si enfoquem una mica, veiem que tota esta inversió, de finalitzada i en funcionament, no n’hi ha gaire.

Les obres de l’edifici del Sindicat, a l’avinguda de la Ràpita, edifici que ha d’albergar les dependències de la regidoria de Polítiques d’Ocupació i d’Empresa i del Fab lab de les Terres de l’Ebre, han estat aturades durant mesos i lo nostre grup no ha rebut cap informació al respecte. Ara es faran servir temporalment per fer vacunacions de la grip per part del Departament de Salut per evitar saturar els Centres d’Atenció Primària, pel que suposem que les obres estaran aturades un temps encara.

El Sindicat és una obra interminable, on l’endarreriment de la finalització de les obres és la tònica dominant, amb continus canvis de data de posada en funcionament. L’edifici fou adquirit a finals de l’any 2015, i a principis de l’any 2018 es va presentar el projecte de restauració amb la previsió que el Fab lab havia d’entrar en funcionament l’estiu del 2019. A l’estiu del 2019 la previsió es va endarrerir i es va dir que els obres acabarien a finals d’any i el Fab lab entraria en funcionament a la primavera del 2020. De moment les obres romanen aturades, i la nova previsió és obrir les oficines de la regidoria de Polítiques d’Ocupació i d’Empresa el primer trimestre del 2021 i el Fab lab a finals del 2021. Recordar que de la finalització de les obres també en depèn alliberar els espais que actualment ocupa l’àrea de Polítiques d’Ocupació a l’edifici de la biblioteca i poder habilitar-hi una sala d’estudi.

Capítol apart, és el del director del Fab lab, que sense estar en funcionament ja va ser contractat a principis del 2020. Després de que recentment es fes públic esta situació, sembla ser que segons declaracions de l’equip de govern, el seu contracte finalitzarà a finals d’any.

Esta tònica en les obres, és una tònica que es repeteix massa sovint en totes les obres engegades per l’equip de govern municipal, iniciar obres i allargar-les molt més enllà de la data prevista de finalització, situació en que també es troba el centre cívic de la gent gran. Una altra constant ha estat la presentació contínua en rodes de premsa de projectes d’inversió molt importants en espais emblemàtics, com l’antic col·legi de les Monges o la torre de Sant Joan, que generen grans titulars, projectes que aplaudiríem si no fos per que el temps transcorregut des de la presentació del projecte fins iniciar-se les obres ha estat massa llarg, si es que s’arriba a iniciar, fet que porta a la conclusió que el retard només es pot explicar o bé per incompetència o bé perquè se’n va voler fer un ús electoralista abans d’hora. Este fou un dels motius que va dur a JuntsxAmposta a impulsar la elaboració d’un Pla d’Acció Municipal (PAM), per poder fer un seguiment i control dels temps d’execució de les obres.

Apart de tot això, s’ha observat que l’edifici ja presenta defectes de construcció abans d’estar acabat. Les pluges de l’últim any han deixat empremta a la façana del sindicat; la pintura sota la cornisa superior es troba tacada per regueralls d’aigua, probablement degut a defectes d’impermeabilització de la cornisa superior, defecte que encara s’és a temps de solucionar, aprofitant que els obres no han finalitzat i es pot evitar un dany major a la façana. Des de JuntsxAmposta demanarem més informació al respecte.

Total
6
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous Article

JuntsxAmposta inicia els Consells de ciutat (NdP)

Next Article

Governar és escoltar

Related Posts
Llegir més

Matonismes

Fa un dies vaig presenciar a les xarxes socials una ràtzia contra una persona que es queixava del…
Total
6
Share