Llibertat i transparència municipals

Últimament les acusacions de l’equip de govern contra l’equip de Junts per Amposta han anat pujant de to i d’agror: Mentiders, manipuladors, irresponsables, mal educats, que enganyem la ciutadania, etcètera. Estes acusacions s’han anat incrementant en paral·lel a les nostres denúncies, tant al ple com a les xarxes, de la gestió per part de l’equip de govern tant de la via pública com del pressupost municipal, és a dir, quan estem fent la nostra legítima tasca d’oposició. Simultàniament a calumniar-nos, diu que entén i respecta la tasca de la oposició, però només si no realitza la seua tasca, perquè llavors manipula i menteix, ens acusa d’estar fent campanya i que hauríem de deixar-los governar i deixar de fer campanya. Potser l’ús partidista de les xarxes socials municipals o dels espais a l’emissora municipal a tothora, on s’ataca sistemàticament a l’oposició o es difonen Fake News no deuen ser actes de campanya:

· L’alcalde té un espai setmanal a la ràdio municipal, Tu preguntes, l’alcalde respon, que sobre el paper és per respondre preguntes de la ciutadania referents a la gestió municipal, però que fa servir per fer tertúlia política i parlar de la oposició. La resta de grups però no tenen un espai setmanal per fer tertúlia i poder comentar també l’actualitat política, per tant és un manera de coartar la llibertat de l’oposició als mitjans públics.

· De la mateixa manera, l’alcalde sovint es fa la víctima sobre l’actitud de l’oposició als plens municipals, i per això es va modificar el ROM per regular-ho. L’esborrany inicial de la modificació del ROM que es va presentar als grups polítics fa un any i mig, incloïa entre altres mesures, la limitació de presentació de mocions a cada ple, i la limitació del temps de paraula en cada torn. Això que tenia que veure en assegurar el respecte i la bona educació al ple? Perquè no aplica el ROM sobre els qui no respecten l’ordre i deixar de lamentar-se?

· Igualment, cada assemblea informativa és un acte de campanya, on l’alcalde fa un míting fent promeses i difonent falsedats, però si l’oposició fa una denúncia a les xarxes socials, no ho ha de fer perquè és fer campanya, o més aviat trenca la campanya de l’equip de govern.

Quan a l’alcalde li recriminem la falta de transparència, sempre treu el mateixos arguments: Que ara es retransmeten els plens i abans no, que es fan assembles participatives i que tenen un segell que acredita com elevada la transparència de la pàgina web municipal. I prou. Si per l’alcalde la transparència es redueix a això, la seua visió de la transparència és molt limitada. Transparència no és només una pàgina web i veure a Youtube els plens. Primer que tot, la falta de transparència que denunciem és sobretot amb els grups de la oposició. La informació que se’ns dóna als grups massa vegades se’ns dóna tard i malament. És transparència que no puguem saber quants de diners es dediquen a plets judicials amb treballadors municipals, despesa que s’ha multiplicat durant el seu mandat? Donar-nos la informació unes hores abans del ple o les comissions informatives per que no tinguem temps d’estudiar-la? Transparència és que la ciutadania presenti una instància i no se li contesti mai? I davant totes estes afirmacions, l’únic resposta gravada de l’alcalde és lo retrovisor.

I pel que fa a la transparència de la pàgina web, tenim dubtes respecte a la veracitat del segell de transparència que ha rebut. Per posar només tres exemples de que el segell està desfasat: No estan disponibles les factures de contractes menors dels últims 6 mesos, tampoc està disponible l’organigrama de funcionament municipal, així com tampoc estan publicades les mocions presentades per l’oposició al ple els últims tres anys:

Ho venim dient des de fa temps: L’equip de govern dedica massa temps i energia a fer oposició de la oposició, i a tapar totes les nostres iniciatives. Exemples? La moció que vam presentar al passat ple de novembre sobre simbologia franquista. La presentem al registre municipal el dimecres anterior al ple, i tres dies abans del ple, aprofitant el marge que tenen abans del ple, fan una nota de premsa assegurant que l’eliminació de la simbologia franquista a Amposta ja estava pràcticament completa, tot just el contrari de la moció que presentàvem, per veure si així podien dissimular la seua inacció sobre el tema els darrers 5 anys. O quan fem una publicació a les xarxes ha de sortir de seguida algun càrrec municipal a replicar-la. La reputació i el prestigi de la institució municipal no el fa malbé només alguns membres de la oposició, també el propi equip de govern.

Total
11
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous Article

El Suprem manté els líders independentistes a presó perquè el tercer grau és "prematur"

Next Article

Junts per Amposta es mostra molt crítica amb la política de recursos humans del govern muncipal

Related Posts
Llegir més

Diada 2020

Avui celebrem una Diada diferent, però malgrat la distància social que ens imposa la pandèmia, seguim lluitant en…
Total
11
Share