1 d’octubre

El referèndum de l’1-O va ser una fita històrica per a Catalunya. Un moment en el qual generacions de catalans van poder veure com es feia realitat el vell somni de poder decidir el futur de la nostra nació. Un moment al qual es va arribar com a culminació d’un esforç polític i social mai vist en la història del nostre país.

Recordo la il·lusió de la gent, els crits d’independència del Pavelló 1Octubre, com vam defensar les urnes, com vam transmetre les dades gràcies a un munt de gent i com vam fer el recompte. I tot això no haguéssim pogut arribar sense el compromís per part d’agents polítics i socials de tota la nostra ciutat i de tot el nostre país. Vam ser testimonis de col·laboracions polítiques que semblaven impossibles i de mobilitzacions socials sense precedents.

Cal recordar i reivindicar l’1-O del 2017. Catalunya va demostrar al món que vol decidir el seu propi destí en un exercici democràtic i d’autodeterminació́ que va ser possible gracies al compromís de les entitats socials, alcaldes, regidors, partits polítics, representants institucionals, càrrecs electes i milers de catalans i ampostins.

Denunciem la incapacitat de l’estat espanyol de respondre amb política a la situació catalana. Les nostres reivindicacions es basen en un problema polític i només poden tenir una solució política acordada.

Espanya només imposa, no negocia. Es per això absurd doblegar-se a taules de diàleg que no arriben. Taules de diàleg a canvi de. Taules de diàleg a canvi d’indults. Taules de diàleg a canvi de substituir presidents.

No podem defallir davant de la negació de diàleg i de la manca de solucions per part de l’Estat espanyol. Hem de continuar guanyant majories socials i polítiques a favor de la nostra justa reivindicació. Cal treballar dia a dia en totes les institucions possibles, demostrant les carències que el marc polític i jurídic actual ens imposa per poder aconseguir els nivells de benestar i llibertat que la nostra ciutadania reclama. Majories que siguin un clar reflex de la voluntat d’independència del nostre país.

Recordem que el referèndum d’independència del dia 1-O no hagués estat possible sense la feina i esforç de tothom. De tots vatros. I per vatros. Per Amposta. Pel nostre país, Catalunya cal seguir lluitant en el nostre anhel de llibertat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous Article

Intervenció al ple municipal sobre la inhabilitació del MHP Quim Torra

Next Article

Protegim el Delta de l'Ebre

Related Posts
Total
0
Share