Masià alerta del ‘deteriorament’ de la situació econòmica i financera d’Amposta — Entrevista a Canal 21

El portaveu de Junts per Amposta, Manel Masià, ha alertat este dilluns pel “deteriorament” de la situació econòmica i financera de l’Ajuntament d’Amposta. Tot i que l’alcalde va destacar fa uns dies que amb la liquidació del pressupost del 2020 s’ha aconseguit un estalvi d’1,3 milions, Masià ha volgut deixat en evidència la gestió econòmica del govern municipal, amb més impostos i alhora més despesa de personal. De fet, ha dit que el romanent municipal ha passat de 7,5 milions a 763.000 euros en només tres anys. “La qüestió és que estem amb un endutament de 12 milinos d’euros, i que ara ens queden 150.000 euros de romanent, i fa tres o quatre anys teníem set milions”, ha assenyalat. “Esta baixada és molt important, i no s’ha posat al carrer. S’ha posat altres coses, perquè l’increment de nòmines és molt important”, ha afegit el portaveu de Junts.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Masià ha remarcat que el deute viu de l’Ajuntament ha passat de 8,8 milions el 2017 a més de 12 milions. Mentrestant, els ingressos corrents de l’any passat van ser de 22,6 milions, però lluny dels 24,3 milions del 2017, quan va haver-hi l’anterior increment d’impostos. Segons el portaveu de Junts, l’endeutament s’ha enfilat del 36,4 al 53,95% en tres anys. “Ha pujat gairebé 20 punts en tres anys”, ha assegurat. “És una situació econòmica que es va deteriorant, i ells haurien de prendre consciència que això no pot funcionar”, ha advertit, en referència al govern d’Esquerra d’Amposta.

A banda, Masià ha afirmat que és comprensible que el govern d’Esquerra d’Amposta vulga fer una operació de crèdit de sis milions per fer inversions, tenint en compte la situació delicada dels comptes municipals. Però ha dit que això enfilarà l’endeutament fins al 70%. A banda, la liquiditat de l’Ajuntament ha passat dels 8,2 milions del 2017 als 1,6 milions del 2020. “Això és pagar dos nòmines. No podem estar en aquesta situació tan a límit, perquè no tens marge de maniobra”, ha dit. El portaveu de Junts també ha advertit que el fons de maniobra de l’Hospital Comarcal del Montsià és negatiu per primera vegada, amb uns números rojos de -19.000 euros. “No és una xifra molt gran, perquè facturem 18 milions. Però aquesta xifra, que és un càlcul, cau a -19.000 quan el 2017 era d’1,7 milions. És significatiu, i el mateix passa amb la residència, que fa tres anys que es troba en fons de maniobra negatiu, i ara l’hem rescatat”, ha lamentat Masià. Segons el portaveu de Junts, “una empresa que entra en fons de maniobra negatiu es diu que està en fallida”.

Masià ha culpat el govern de Tomàs per algunes decisions polítiques que afecten les finances municipals, com el fet de sortir de SAGESSA, que hauria incrementat en 5,2 milions d’euros els costos de personal de l’hospital d’Amposta. Per tot plegat, Tomàs ha fet un balanç negatiu dels primers dos anys del mandat a la capital del Montsià, on els republicans governen amb un majoria de 16 regidors

Total
2
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous Article

Espai polític a Amposta Ràdio 6.05.2021

Next Article

<strong>NdP Manel Masià “Ara cal centrar-nos a Amposta”</strong>

Related Posts
Total
2
Share