Masià (Junts) denuncia el govern d’Amposta davant del GAIP per ‘falta de transparència’

El portaveu de Junts per Amposta, Manel Masià, ha confirmat este dilluns que denunciarà l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta davant de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP). El motiu és la negativa del govern d’Adam Tomàs de facilitar als grups de l’oposició, de manera automàtica, tota la informació sobre els temes que es tracten en junta de govern local. Masià els ha acusat de “falta de transparència”, i ha advertit que se’ls està dificultant l’accés a una informació que hauria de ser pública. “El més important que ja diu un dictamen del GAIP és que els regidors que no formen part de la junta de govern local han de tenir la informació a la mateixa hora que té lloc la junta de govern local”, ha remarcat el portaveu de Junts, qui ha recordat que de vegades han trigat “cinc mesos” en tenir tota la documentació. “A un ciutadà li haurien de donar; a un regidor de l’oposició, també”, ha sentenciat Masià.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Masià també ha explicat que encara no han començat a debatre sobre les noves ordenances, impostos i taxes municipals, abans de l’aprovació del nou pressupost. Segons el portaveu de Junts, es podrien abaixar els impostos amb la implantació de criteris com la tarificació social segons el nivell de renda. Quant al pressupost, ha pronosticat que ara els republicans voldran “maquillar” els comptes de l’Ajuntament. “Ara ens endeutarem molt, i a veure què s’inverteix. Segurament, maquillaran els números, amb aquest endeutament tindran més fons de maniobra, però el tancament d’enguany serà de sis milions menys. En teníem nou i ara tindrem tres, de fons de maniobra. És una pèrdua de capacitat per poder fer coses”, ha assenyalat Masià, que ha demanat “canviar les prioritats” amb actuacions com el pavelló firal.

De fet, Masià ha qüestionat la decisió de l’equip de govern d’ajornar la 60a edició de la Fira de Mostres, amb el pretext de fer abans les obres de millora del pavelló 1 d’Octubre. “El pavelló fa molt de temps que no està en condicions, tot i que ara s’ha agreujat amb les últimes pluges i inundacions, però no s’hi ha posat remei”, ha lamentat. “Posem-hi fil a l’agulla i arreglem-lo, per poder fer la fira d’una manera normal”, ha afirmat Masià, tot celebrant l’anunci que es destinaran 200.000 milions per fer obres de millora. Amb tot, Masià ha lamentat que s’haja ajornat la Fira de Mostres, en lloc de buscar altres solucions. “La Fira són sis milions d’euros de volum de negoci, i les empreses ho necessiten, han estat aturades molt de temps amb una situació de covid molt bèstia”, ha dit el portaveu de Junts, que ha recordat que altres municipis sí que han fet fires.

Finalment, Masià ha fet ressò de les queixes veïnals del Poble Nou del Delta. El portaveu de Junts per Amposta ha defensat que Poble Nou puga constituir-se, després de fer una consulta, en una entitat municipal descentralitzada (EMD). “Per poder gestionar els seus recursos, d’una manera clara, diàfana i neta”, ha conclòs Masià, després de recordar que en el mandat anterior els veïns i veïnes de Poble Nou sí que van poder triar a les urnes el seu representant davant de l’Ajuntament d’Amposta.

Dictamen 7/2019

http://www.gaip.cat/ca/detall/normativa/Dictamen-2019_07

Consulta general sobre l’accés dels i de les electes locals de l’oposició als expedients del Ple i de la Junta de Govern i al registre d’entrades i sortides.

Conclusions

Primera       

Els membres de l’Ajuntament que no formen part de la Junta de Govern local tenen el dret d’accés automàtic i directe a la documentació relativa a l’ordre del dia de les sessions d’aquest òrgan a partir del moment de la seva convocatòria.

Segona

Tots els membres del Ple tenen dret d’accés a la documentació relativa als diversos punts de l’ordre del dia, des del moment de la convocatòria de la sessió. Aquesta documentació ha d’incloure, com a mínim, l’expedient íntegre de cada assumpte i, en qualsevol cas, tots els antecedents en poder de l’Ajuntament que serveixin per fonamentar el debat i la votació, tot assegurant als membres de l’oposició la possibilitat de participar en el debat en condicions d’igualtat de coneixements sobre l’assumpte en qüestió amb els membres del govern municipal.

Tercera

Si l’Ajuntament i els regidors o les regidores interessades disposen dels recursos tecnològics necessaris, l’accés dels membres de la corporació a la informació municipal, en qualsevol de les seves modalitats, pot ser autònom i telemàtic. De fet, la legislació de procediment administratiu promou l’ús de comunicacions electròniques en l’àmbit de les Administracions públiques i les seves relacions i un dels drets que tenen els i les electes municipals al sol·licitar informació de l’Ajuntament respectiu és el d’escollir la forma, format o suport amb el que la volen rebre.

Quarta

Els membres de l’Ajuntament tenen dret a accedir al registre municipal d’entrades i sortides, sens perjudici de la necessitat d’evitar que puguin accedir a dades afectades pels límits establerts per l’article 164.3 TRLMRLC.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous Article

Espai polític a Amposta Ràdio 14.10.2021

Next Article

Debat a Amposta Ràdio sobre el ple municipal d'octubre de 2021

Related Posts
Total
0
Share