Moció del grup municipal de JuntsxAmposta per crear un nou model de gestió a les platges d’Amposta

Este estiu hem vist les imatges de l’allau de visitants que han tingut les platges deltaiques, especialment al Trabucador i en conseqüència, les imatges de saturació de vehicles, planxes de surf i canyes de pescar i l’acumulació de deixalles. Aquestes imatges d’incivisme no es poden repetir més, no podem malbaratar ni deixar que es degradi el valor mediambiental d’aquests espais.

Esta moció té la finalitat d’encetar el debat sobre un nou model de gestió i la regulació global dels espais naturals de l’hemidelta dret, no té sentit gestionar-los per separat, ja que no estan separats físicament, i hi hauria el perill que de regular-ne un sense regular l’altre, només traslladés els problemes. Sobre la platja d’Eucaliptus hi ha un projecte d’adequació mediambiental redactat des de l’any 2007 de la Dirección General de Costas del Ministerio de Medio Ambiente, del qual no s’ha sabut res més.

Les platges deltaiques són fràgils, com va demostrar la tempesta Gloria, i d’un gran valor, per això requereixen un gran manteniment, que no tenen, i ja ha arribat el moment de moderar-ne el seu ús pagant per accedir-hi amb vehicle a motor. Este model, pagar per accedir amb vehicle als espais naturals, està àmpliament estès per Europa i en debat a altres parcs naturals de Catalunya..

Som conscients de la complexitat del que demanem, requereix de la coordinació i el consens amb altres administracions municipals com l’Ajuntament de la Ràpita i Sant Jaume d’Enveja, nacionals com el Parc Natural del Delta de l’Ebre, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i espanyoles com la Dirección General de Costas, per això el moment d’iniciar-se és ara, l’any que ve ja serà massa tard. Les taxes recaptades han de revertir íntegrament al manteniment i conservació del propi espai.

No té sentit intentar encabir en esta moció tots els detalls, com hem dit, això és una tasca titànica que no pot definir una sola administració i tampoc en este moment inicial. El que volem és iniciar el debat i els detalls es consensuaran posteriorment, per això portem a debat a l’Ajuntament d’Amposta.

ACORDS:

  1. Iniciar una taula de coordinació amb totes les administracions amb competències a l’espai.
  2. Estudiar la implantació d’un tiquet moderador, amb bonificacions/gratuïtat per la ciutadania d’Amposta, la Ràpita i Sant Jaume d’Enveja.
  3. Estudiar l’adequació dels espais necessaris per regular l’entrada i l’aforament i evitar la saturació a Eucaliptus, l’acumulació de deixalles i els actes incívics.

Amposta, 21 de setembre de 2020

Manel Masià i Almudever Portaveu de JuntsxAmposta

Total
13
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous Article

El govern municipal no compleix el reglament dels mitjans de comunicació

Next Article

Moció del grup municipal de JuntsxAmposta per aplicar qualsevol mecanisme a l’abast per poder rebaixar la taxa de terrasses durant l'any 2021

Related Posts
Total
13
Share