Moció d’urgència de suport a MHP Carles Puigdemont davant dels fets de l’Alguer

Carles Puigdemont, 130 President de la Generalitat de Catalunya, cessat il·legítimament pel 155 i exiliat, avui eurodiputat escollit democràticament per més d’un milió de ciutadans, va ser detingut dijous a la nit a l’aeroport de l’Alguer per la policia fronterera italiana i posat a disposició de la justícia italiana que l’ha posat en llibertat sense càrrecs a l’espera que es produeixi la vista el pròxim 4 d’octubre. La seva detenció s’ha produït tot i que les euroordres de detenció dictades per jutges del Tribunal Suprem espanyol l’any 2019 es troben suspeses d’acord amb la resolució del 30 de juliol.

Davant la gravetat d’aquest fet el grup de Junts per Amposta porta a l’aprovació els següents acords:

 

PRIMER. Denunciar l’actuació de la justícia española, que viu abnegada a no ser seguir els pronunciaments dels òrgans europeus, el Consell d’Europa i el mateix TGUE, en la seva obsessió per perseguir, forçant l’ordenament jurídic sense escrúpols i amb evident afany de venjança, el president Puigdemont i els altres líders socials i polítics de l’independentisme i el conjunt del moviment.

 

SEGON. Instar a totes les forces polítiques i socials de l’espectre independentista per a exercir la unitat d’acció incontestable, lluny d’apartar-nos de l’objectiu principal de respecte a la nostra identitat nacional i sota els valors del principi democràtic que reconeixen els tractats internacionals.

 

TERCER. Recordar que només una solució política resoldrà el conflicte polític que separa avui l’Estat espanyol i Catalunya, on una majoria de ciutadans s’ha pronunciat tant el referèndum del Primer d’Octubre, com, abans i després, repetidament convocatòria electoral rere convocatòria electoral, a favor de la independència, fins a assolir una majoria absoluta propera al 52% en les eleccions del 14 de febrer que han configurat el Parlament i govern actual.

 

QUART. Exigir a l’Estat espanyol que, a través del seu govern, abordi d’una vegada sense més dilacions la negociació de l’amnistia dels més de 3000 represaliats i de l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya.

 

I CINQUÈ. Instar a la participació de la ciutadania en les concentracions i manifestacions que es convoquin per les entitats independentistes pel Primer d’Octubre i dies posteriors.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous Article

Entrevista a Manel Masià

Next Article

Respecte al sentit del vot del nostre grup a la moció de SOM AMPOSTA i el contracte de NETEJA d’Amposta.

Related Posts
Total
0
Share