Moció per aclarir la veritat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost

Davant la gravetat de les acusacions fetes en seu judicial per l’excomissari José Manuel Villarejo i ateses les evidents relacions existents entre l’Imam de Ripoll i els Serveis Secrets Espanyols, que fins avui no han estat objecte d’investigació judicial ni parlamentària.

Es per això que JuntsxAmposta proposa al ple de la Corporació proposa l’adopció dels següents:

ACORDS

PRIMER. Sol·licitar al Congrés dels Diputats la creació d’una Comissió d’Investigació que tingui com a finalitat investigar les relacions entre l’Imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty i els serveis secrets espanyols i les possibles responsabilitats d’aquests i altres estaments estatals en la comissió dels atemptats.

SEGON: Sol·licitar a la Fiscalia General de l’Estat que investigui les declaracions efectuades per l’excomissari José Manuel Villarejo i impulsi la corresponent investigació judicial dels fets que van desencadenar els atemptats ocorreguts a Catalunya l’agost de 2017.

TERCER: Sol·licitar al Gobierno de España que procedeixi a desclassificar com a matèria reservada a l’empara de la Llei sobre Secrets Oficials els documents incautats a l’excomissari Villarejo que tinguin relació amb els atemptats ocorreguts a Catalunya l’agost de 2017.

QUART: Instar al Govern de la Generalitat a emprendre les accions necessàries per a aclarir la veritat sobre l’eventual responsabilitat del CNI i altres estaments estatals en l’atemptat del 17 d’agost, arribant a quantes instàncies siguin a l’efecte necessàries.

CINQUÈ: Reconèixer la tasca que van tenir aquell dia Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i altres agents del sistema d’emergències, per la seva ràpida intervenció.

SISÈ: Tenir sempre present la memòria de les víctimes del 17 d’agost i vetllar perquè̀ el govern rescabali els familiars i es preservi la seva memòria i dignitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous Article

Programa de Ràdio 13.01.2022

Next Article

Moció per homenatjar els republicans que van construir la val de Zafan

Related Posts
Llegir més

Poble Nou, poble vell

He dedicat bona part de l’estiu a fer visites en profunditat per tal de conèixer, de ben a…
Total
0
Share