Moció per actualitzar les instal·lacions de la piscina municipal d’Amposta

piscina amposta gimnas municipal

piscina amposta gimnas municipal piscina municipal d’amposta

La Piscina Municipal d’Amposta des de que es va obrir, i en la seva posterior ampliació, va esdevenir un pol d’atracció de persones que venien a fer esport a la nostra ciutat. Com a ciutat, teníem la millor instal·lació aquàtica de les Terres de l’Ebre.

Durant els últims anys, han anar apareixent centres esportius similars en poblacions veïnes que han fet rebaixar el nombre de visitants exteriors, i la manca d’actualització i adequació ha fet també que es perdin visitants interiors.

També han aparegut nous sistemes de cloració de l’aigua, menys perjudicials per la salut de les persones. El mètode actual de cloració de la piscina d’Amposta és químic, i en productes ens costa aproximadament uns 20.000€/anuals. La cloració química pot fer aparèixer a la pell taques vermelles, fer els ulls rojos o irritar mucositats. També cal destacar la perillositat per les persones que manipulen aquests productes.

Dins dels vestidors en concret, i en conversacions en usuaris, hi hauria d’haver assecadors de pel, assecadors de banyadors, i una renovació dels armariets ja que molts s’enganxen. Tot això facilitaria molt l’experiència d’anar a la piscina municipal d’Amposta.

Els usuaris de la piscina també han destacat l’aspecte del terra i que es molt relliscós. Es per això que creiem que s’hauria d’estudiar la possibilitat d’una actualització.  Igual que han destacat els usuaris de mobilitat reduïda el poc espai per maniobrar que queda dalt al replà de les escales.

Una altra cosa que hem de destacar és la falta d’atractiu de la pàgina web de la piscina que no invita al possible usuari a apuntar-se.

La falta d’aïllament correcte fa que les instal·lacions gastin més energia de la necessària. Es clau millorar-lo tot.

ACORDS

Es per això que des de JuntsxAmposta proposem que :

  1. Canvi del mètode de cloració de la piscina del mètode químic al mètode salí.
  2. Actualització i ampliació del gimnàs municipal, s’haurien d’utilitzar criteris actuals a l’hora de dissenyar el gimnàs que ara resta obsolet.
  3. Instal·lació de assecadors de pel.
  4. Instal·lació de assecadors de banyadors.
  5. Renovació de les armariets.
  6. Estudi de millora del terra.
  7. Estudi de millora de l’accés a la piscina i del replà d’entrada per a persones en mobilitat reduïda per la rampa del carrer Itàlia.
  8. Millora del Web de la piscina.
  9. Estudiar la millora de la climatització interior. Degut a la infraestructura actual, es genera un contrast tèrmic molt important de quan es passa de la zona de la piscina a les dutxes i vestidors, degut a corrents d’aire per manca d’aïllament adequat de les zones. Aquest fet s’incrementa durant l’estació d’hivern, repercutint en la pròpia salut del usuaris, molts dels quals son majoritàriament nens/es. Seria necessària que la separació entre zona de piscina i dutxes-vestidors estigues aïllada correctament (doble porta, cortines d’aire,….)
  10. Estudiar la millora de la climatització superior. La zona superior, per a visitants i observadors, degut a que tampoc està aïllada, es impracticable degut justament a que forma part de la zona climatitzada i es on es concentra la calor; seria mes que convenient i necessari aïllar aquesta zona amb vidre o un altre tipus de separació física que permetés la visibilitat. A mes, es guanyaria en seguretat.
Total
1
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous Article

Moció de Junts per Amposta per que s’incorpori el camí de Baladres al pla zonal de carreteres de la Diputació de Tarragona.

Next Article

Espai de JuntsxAmposta a Amposta Ràdio

Related Posts
Total
1
Share