JuntsxAmposta votarà sí al pressupost de 2021, però posa condicions

La creació d’ajudes de quantia superior per autònoms i empreses és condició necessària per donar suport als comptes municipals

  • JuntsxAmposta vincula el suport a tres condicions: la creació de les ajudes proposades, l’aprovació de mocions econòmiques rebutjades i portar endavant propostes plantejades al mes de maig
  • JuntsxAmposta presenta AmpostaMil i Amposta3Mil com ajudes als sectors que ho estan passant malament durant aquest any.

JuntsxAmposta donarà suport als pressupostos de l’Ajuntament d’Amposta, si es compleixen aquestes tres condicions, la creació de les ajudes AmpostaMil i Amposta3Mil, l’aprovació de les mocions econòmiques rebutjades durant la pandèmia i l’aplicació d’algunes mesures plantejades en el document presentat el mes de maig.

JuntsxAmposta creu que són mesures bàsiques per ajudar les persones i la recuperació econòmica de la ciutat.

JuntsxAmposta  proposa la creació de dos ajudes que ens agradaria veure als pressupostos de la ciutat per tal de recuperar el teixit productiu de la ciutat d’Amposta.

AmpostaMil: Ajuda proposada per al sector de l’hostaleria, els centres d’estètica, les activitats extraescolars i els gimnasos, que han hagut de tancar d’acord amb les mesures per evitar la propagació del coronavirus en aquesta segona onada de la pandèmia. L’import de l’ajut seria de 1.000€.

Amposta3Mil: S’hi podran acollir les activitats que, tot i que no han estat obligades a tancar, han vist reduïda la seva facturació en un mínim d’un 80% en els últims 5 mesos (de juny a octubre de 2020). Està destinada a sectors diversos com: agències de viatges, locals d’oci nocturn i empreses vinculades al sector d’esdeveniments culturals. L’import de l’ajut seria de 3.000€.

La creació i aprovació d’aquestes ajudes és condició necessària per a què JuntsxAmposta doni suport als pressupostos de l’equip de govern. Però, a més, JuntsxAmposta, veu necessari tornar a demanar totes aquelles mocions econòmiques que ha plantejat als plens i que malauradament han estat rebutjades sistemàticament.

1) Registre de proveïdors per a empreses d’Amposta i així afavorir la contractació d’empreses ampostines. Millorar-ne la ràtio és important. https://www.juntsxamposta.cat/mocio-per-establir-un-registre-de-proveidors-damposta/

2) Vincular la taxa de terrasses a la facturació de l’any anterior, i calcular-ne l’import per tal de rebaixar al sector dels bars i la restauració. https://www.juntsxamposta.cat/mocio-de-juntsxamposta-per-poder-rebaixar-la-taxa-de-terrasses-al-2021/

3) Al maig JuntsxAmposta es van proposar 15 accions a nivell econòmic, com per exemple, vàrem demanar la creació d’una xec/targeta de consum, per a comerços d’Amposta, per a les persones que ho estan passant malament. Persones que no han cobrat ERTOS des d’agost, amb l’economia familiar molt tocada. Persones que no havien demanat cap ajuda mai. Hem d’ajudar-los a fer front a aquesta crisi. Aquesta proposta s’ha realitzat amb èxit a Deltebre i La Seu d’Urgell, per posar algun exemple. Aquests punts els podeu trobar aquí:
https://www.juntsxamposta.cat/propostes-en-cultura-lleure-economia-i-esports/

JuntsxAmposta des de la primera onada de la pandèmia, que va obligar al tancament d’empreses i comerços, ha buscat formes d’ajudar aquests establiments amb la creació d’ajudes que complementin les ajudes nacionals i supranacionals, o s’incentivi al consum de manera local.

Som conscients de que no tenim força per tombar els pressupostos. Però creiem que la millor imatge que pot tenir la ciutat d’Amposta per encarar el 2021 és la imatge d’un consistori unit per afrontar la crisi. Tot i que al pressupost hi pugui haver despesa, al nostre entendre, supèrflua; si es compleixen les tres condicions hi donarem suport.

Total
8
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous Article

Espai polític a Amposta Ràdio 12.11.2020

Next Article

Entrevista al regidor Manel Masià - Revista Amposta 11/2020

Related Posts
Total
8
Share