Primer Consell de Ciutat sobre ordenances

Ahir, dimecres 11 de novembre, JuntsxAmposta va realitzar el primer Consell de Ciutat per apropar-se a la ciutadania i escoltar suggeriments, reflexions i queixes, una iniciativa sense voluntat de ser cap míting o acte de partit, sinó per escoltar, i millorar. Parar l’orella a les inquietuds de la ciutadania, sentir el batec de la ciutat.

Degut a les restriccions i mesures per a fer front a la pandèmia del Coronavirus, aquest primer Consell de Ciutat es va realitzar de forma telemàtica.

aplikasi meeting Archives » JNEWS Online
En respecte al dret de privacitat, no es van prendre captures de pantalla ni anotar noms de cap participant, només es van anotar les iniciatives, suggeriments, dubtes, precs i preguntes.

Voldríem agrair, abans que res, la participació de ciutadanes i ciutadans que es van apropar a aquesta iniciativa, així com el debat que van encetar. Les idees que van proposar així com les qüestions, dubtes i precs que varen indicar al nostre grup, tot en nom d’intentar, de forma constructiva, millores per al nostre municipi son tot un estímul per nosaltres.

El debat es va centrar en les ordenances, prenent protagonisme la pujada d’impostos, una mesura no exempta de polèmica degut a que aquest increment d’impostos en realitza justament en plena crisi sanitària, econòmica i social, on tothom va coincidir que no era justament el moment mes adient.

Les classes socials i col·lectius amb rendes mes baixes seran les que sortiran mes perjudicades per aquestes mesures econòmico-financeres preses per l’actual govern municipal per a sanejar la tresoreria del consistori.

La falta de transparència en la gestió econòmica va ser un comentari comú compartit per tots el participants del debat, que suma’t a les pujades d’impostos, les noves taxes que en principi estaven incloses a l’actual IBI (Impost de Bens Immobles), no van fer mes que allargar un debat centrat en el funcionament i la situació financera del consistori.

Les iniciatives i ajudes econòmiques del propi Ajuntament d’Amposta per a ajudar l’ampli espectre d’empreses que composen el teixit empresarial de la nostra localitat van ser considerats insuficients, tant en nombre de beneficiaris com de l’import assignat.

A mes, cal indicar que segons van comunicar els propis participants, hi ha certa crispació degut a que hi ha negocis que van rebre ajudes i altres no. Quan no es tracta a tothom per igual i es tracten ciutadans i col·lectius de manera diferenciada solen aflorar aquests tipus de friccions.

Us hem escoltat en aquest debat, i farem el possible per a que els vostres suggeriments es puguin realitzar, ja que son peticions sensates d’una societat madura i responsable:

  • Una gestió econòmica mes transparent
  • Mes ajudes econòmiques per als col·lectius mes castigats per aquesta gran crisi que patim
  • Una comunicació mes propera dels òrgans de govern i sobre tots el àmbits econòmics i socials ( i no solament centrada en l’àmbit de l’oci)
  • Una despesa responsable i social, centrada en el ciutadà i les seves necessitats primordials, sense despesa supèrflua i un pressupost coherent que reverteixi en els propis veïns i empresaris del municipi

Ens va agradar molt l’interès mostrat en la gestió pressupostària del nostre municipi, i tal com vam prometre, tan aviat com sigui possible, realitzarem un nou Consell de Ciutat centrat amb els Pressupostos d’Amposta del proper any 2021.

Total
4
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous Article

Governar és escoltar

Next Article

Espai polític a Amposta Ràdio 12.11.2020

Related Posts
Llegir més

Entrevista de 2 anys de mandat

Ara fa dos anys de la constitució de l’Ajuntament. Quin balanç en fa, especialment de l’últim any? L’últim…
Total
4
Share