Entrevista al regidor Manel Masià – Revista Amposta 11/2020

Quin balanç fa del primer any i mig de govern municipal?

Estem en un projecte nou que comença de zero. He notat que molts em volen posar una motxilla que no tinc i que no crec que hagi de carregar.

Com a grup, l’únic que volem és millorar la vida de la gent i  transformar la ciutat i l’ajuntament com a organització.

Ens hem trobat un mur de formigó d’una majoria absoluta, un mur de 16 regidors passius. És un repte diari però mai he tingut por d’afrontar reptes. La veritat és que estic molt decebut en certes actituds. Al principi, a tota l’oposició ens van voler posar al mateix sac, ens van titllar de pesseteros, que fèiem poca faena i de que només cridem i insultem als plens, i volien aplicar-nos un ROM mordassa. I amb el tema COVID, doncs crec que no comptar amb tots els grups municipals i amb més opinió de la societat civil ha estat un error. Un error que fa que les solucions que s’adopten, per exemple, les terrasses sonen, van només en una línia, la línia del govern de la Festa Major, però no s’ha contemplat fer targetes moneder per aquella gent que està en ERTOs i per subvencionar el comerç d’Amposta amb l’augment del consum. Un altre exemple, anunciem que no hi ha festa Major, i a la setmana anunciem festes esponjades durant tres mesos, entremig d’un pic important de la pandèmia, i al final es van haver de suspendre igualment.

Com són les relacions amb l’equip de govern?

Les relacions entre grups municipals han de mantenir la institucionalitat. S’entén que no tots ens hem de caure bé, s’ha de separar allò que es pensa dels regidors a nivell personal, d’allò que es pensa d’aquell grup a nivell municipal. El govern municipal penso que algun cop s’ha agafat una declaració o pregunta a nivell personal, i jo i el meu equip, sempre parlem de política, de gestió, d’accions. Això sí, des de que es va fer pública una comissió i van fer de advocats, fiscalia i jutge, i sense l’acta redactada van esbombar-ho a la premsa, es va trencar molta de la confiança en certs regidors. No cal dir que, la nostra distància personal no ha d’entorpir el progrés d’Amposta.

Què creu que ha fet bé l’equip de govern durant aquest any i mig de
gestió?

Aplicar allò que entenc que com partit volen per la ciutat, per exemple, l’habitatge públic. Estan agrupant un parc públic que és interessant. La política d’habitatge ha de ser prioritària, però crec que ha d’estar compensada. Ara només lloguem o avalem a algú per a que compri, com amb Habitat3 i l’edifici del carrer dels Muntells. I com a grup creiem que també s’ha de comprar i sobretot construir/invertir. Però és estrany el ball de xifres de tot el parc d’habitatge públic, un dia són 60, l’altre 100 i a l’últim debat a la ràdio són 160 pisos.

I amb què creu que s’ha equivocat?

Tot i que intenta vendre la imatge d’un govern transparent, no ho és. El govern sap que tota la documentació que demanem ens l’ha de proporcionar, igual que la ciutadania que està llegint té dret a saber i demanar. No és normal que per fer un anàlisi de les factures de despesa i els ingressos respecte al pressupost aprovat, se’ns digui que estem demanant coses estranyes. Tampoc pot ser que ens diguin que tardaran temps a donar-nos les dades, perquè el departament d’intervenció té totes les dades informatitzades, per tant és fer clic a un botó, tan senzill com això.

Però, crec que l’error principal ha estat pujar impostos en temps de crisi amb la creació de la taxa de clavegueram, la taxa del cementiri, pujar l’IBI un 5% i la taxa de la brossa no va en la línia correcta. Ara no era el moment de pujar cap impost. 

Quin és i serà el seu perfil d’oposició?

Clara, ferma, institucional i propositiva. No permetrem que es faci oposició de l’oposició. Aquí hi ha uns que governen, i d’altres que fem oposició que vol dir fiscalitzar, per això com a grup som molt insistents amb el tema transparència, i proposar, proposar molt i en molts aspectes. Diria que som el grup municipal que ha presentat més mocions per la ciutat en aspectes com manteniment de la via pública, sostenibilitat, comerç, marca de ciutat, empreses, la contractació, l’arbrat,…. tot en la direcció de transformar Amposta.

Quins objectius s’ha marcat el seu grup municipal d’aquí fins al 2023?

Som un equip nou i per tant ens hem de donar a conèixer com alternativa real al govern d’EA. I ho serem.

Quins són els eixos principals de la seva acció d’oposició?

Ara la recuperació de les persones i empreses pel tema del COVID-19. Segon, el manteniment de l’espai públic i com podem començar la transformació de la ciutat. Tercer, desmuntar el relat victimista de l’equip de govern conforme els problemes que sembla que mai són responsabilitat seua. 

I sempre tot, des de la voluntat de servei a les persones per millorar i transformar la ciutat.

Quins creu que haurien de ser els projectes irrenunciables per a Amposta per als propers 3 anys?

1) La transformació digital de tota la ciutat, on comerç, empreses i el propi ajuntament puguin abordar els canvis que vindran. Ara tothom de certa edat està habituat a fer-ho tot pel mòbil, comprar productes, demanar serveis, buscar informació…hem d’atansar la informació a la ciutadania. I ajudar a aquells col·lectius a entrar a l’era digital per evitar la fractura tecnològica. La crisi del COVID ha demostrat que hem d’estar preparats. 

2) Repensar globalment tota la mobilitat d’Amposta, no només un nou pla de mobilitat, sinó repensar l’espai públic pensant en la mobilitat de tota la ciutadania; persones de mobilitat reduïda, vianants, bicicletes i vehicles a motor.


3) Posar les bases per poder crear un ecosistema de implantació d’empreses per tornar a generar feina a través d’empreses i no només via subvenció.

De cara a l’aprovació del pressupost del 2021, què caldria perquè el seu grup municipal li doni suport?

Un pressupost de contenció sense despesa supèrflua, i que s’ajusti a la nova realitat social i econòmica d’Amposta i de Catalunya. Hi haurien de contemplar totes les mocions econòmiques que hem proposat durant aquest any i mig, i algunes mesures més que proposarem aviat.

Aquesta entrevista s’ha aconseguit per la denúncia pública al nostre programa d’Amposta Ràdio davant el no compliment del reglament de mitjans de comunicació per part del govern d’ERC.

Podeu escoltar-la aquí, i la posterior nota què vàrem fer:

Total
5
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous Article

JuntsxAmposta votarà sí al pressupost de 2021, però posa condicions

Next Article

Moció de la Taula de Consens del Delta per rebutjar l'estratègia delta del govern espanyol

Related Posts
Total
5
Share