Servei públic: Traductor d’excuses.

Com a regidor a l’oposició de l’Ajuntament d’Amposta, una oposició lamentablement massa poc representada, puc afirmar que una de les tasques de servei públic amb més demanda és la de traductor d’excuses o de titulars diversos que el govern llança a la premsa, tant local com nacional. Què vol dir això? ens pregunta la gent. I nosaltres, amb la minsa informació de que disposem, traduïm la notícia. És a dir, expliquem la vertadera realitat de la gestió interna de l’ajuntament d’Amposta.

Fa unes setmanes ens despertàvem amb el titular Amposta cancel·la la Fira de Mostres del 2021”. Un titular que seria comprensible si no fos pel comentari posterior: “…per falta de participants”. I és aquí on entra la tasca de traductor d’excuses del govern Tomàs.

Per falta de participants s’ha de traduir per “no hem fet la feina”, o “ens hem dedicat a altres coses i no hem fet res per preparar la Fira”, o “no ens importa la Fira i ja la farem l’any que ve que és any d’eleccions”, etc, etc.

Moltes traduccions factibles per veure les costures girades d’un govern que no creu ni en l’empresa, tampoc la local, ni en el comerç, tampoc el local, però sí que creu, i molt, en “pan y circo”.

Després de dos anys d’inacció a nivell empresarial per part de l’ajuntament, amb canvi de regidor inclòs, enguany s’ha decidit no celebrar la nostra tradicional Fira de Mostres d’Amposta, tant importantíssima per l’economia del poble. És clar que l’any passat no es va poder celebrar per la situació de la pandèmia COVID-19. Però enguany sí que s’hagués pogut fer alguna cosa. I fins i tot s’hagués pogut fer bastant més que “alguna cosa”. Les raons esgrimides pel govern d’EA són tan fluixes que esdevenen poc creïbles. En realitat, gens creïbles. Al carrer, almenys, hi ha hagut run-run sobre les causes reals de l’anul·lació, i la incredulitat inicial ha donat pas a la decepció per la no celebració de la nostra festa major d’hivern.

Comencem la traducció. La primera de les causes reals és, cal dir-ho sense pal·liatius, la inacció total del govern municipal pel que fa al Pavelló Firal. En acabar la Fira del 2019, l’alcalde Tomàs va adquirir el compromís de fer les inversions necessàries per millorar tècnicament el pavelló firal Primer d’Octubre, per tal de poder continuar celebrant-hi la Fira de Mostres”, entre altres events. Això no s’ha acomplert. Per tant, la deixadesa en la conservació del Pavelló és una causa fonamental per no celebrar allí la Fira. També el 2019, l’alcalde Tomàs va informar que “els forts aiguats que van afectar el muntatge de la Fira dimecres 4 han posat en evidència que tenim una necessitat, que potser no ens plantejàvem, que és posar fil a l’agulla per millorar l’estat de l’actual recinte firal”. És a dir, plou sobre mullat. Mai més ben dit. I no s’ha fet res de res. No s’ha posat ni el fil ni l’agulla. De fet, el fil i l’agulla ni es coneixen encara. Al traductor d’excuses li és impossible traduir que no s’ha tingut temps per reparar o mantenir el Pavelló Firal mentre s’ha anat construint al FabLab, a la façana fluvial i, en menor mesura, al Centre de la Gent Gran i a l’Espai Dona. Queda clar que temps n’han tingut. I diners per fer obres, també.

La segona de les causes, segons el govern d’ER, és que “no hi ha suficients persones interessades a ubicar-se a la Fira”. Al Ple i en Comissions, quan ens van informar de l’anul·lació, vam preguntar al govern d’ER si s’havien fet reunions amb la gent interessada? Doncs no. Cap reunió. També vam preguntar si s’havien enviat les comunicacions oficials? No. No s’havien enviat.
Llavors, les preguntes són:

  1. Com es pot afirmar que no hi ha gent interessada en la Fira si no s’ha contactat amb ningú?
  2. S’ha plantejat adaptar la Fira a la situació actual, tal com s’ha fet amb altres celebracions (Festa del Mercat, Festes Majors, Deltachamber, Festicam,…), o s’ha plantejat reduir els preus o reduir l’aforament per tal de facilitar i afavorir les empreses que vulguin muntar l’stand? No a tot.
  3. La regidora de la Fira, què ha fet durant aquests 2 anys a banda d’arreglar el nom dels nínxols? (o crear el caos, depenent de la família).
    Perquè és aquí justament on hi ha el rovell de l’ou. Un problema generat per una reordenació absurda del cementiri, per justificar una nova taxa tributària, ha fet que la regidora estigui col·lapsada pel caos que ella mateixa ha creat i que li ha impedit ocupar-se de l’organització de la Fira. El temps se li ha tirat a sobre i ha tingut una segona fantàstica idea: passem enguany de la Fira i la deixem per l’any que ve que tenim 60è aniversari i any electoral. La quadratura del cercle. I olé.

A tot això que “traduïm” cal afegir-li que la gestió econòmica de l’ajuntament, desastrosa en general, ha fet que les ajudes COVID hagin desaparegut del pressupost per art de màgia.
El 2020 el govern d’EA es vantava que eren els més ràpids a concedir les ajudes, tot i que al final van ser mínimes. Però, enguany, al mes de setembre encara no en sabíem res i al final no n’hi hauran. Dit d’una altra manera, han estat tan ràpides que els empresaris ni les han vistes.
I aquest és el resum de la tercera causa. La pandèmia com a tapadora de tot.
Seguim. No s’han preparat les bases de les subvencions, que podien haver estat una còpia de les de l’any passat i presentar-les al gener. Però això tampoc s’ha fet.
Com era previsible, la pandèmia Covid no pot tapar-ho tot. I la gent ja fa mesos que veu com s’utilitza la pandèmia per fer principalment populisme i, sobretot, com s’utilitza per NO FER allò que és realment prioritari.

Espero que la traducció del titular sobre la Fira us hagi agradat, i us emplaço a enviar-me nous titular per a traduir i que pugueu així entendre què passa realment a l’Ajuntament. Per a això som aquí. Per això fem servei públic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous Article

La deixadesa i els pedaços com a mètode de treball.

Next Article

Espai polític a Amposta Ràdio 11.11.2021

Related Posts
Total
0
Share