Un any de COVID – Revista Amposta 02/2021

Un any de COVID-19

Ara ja fa un any, durant els mesos de febrer i març de 2020, tothom parlava del possible confinament, ja que a Itàlia ja s’havia iniciat i que acabaria arribant aquí. A partir de llavors, van començar a aparèixer paraules i conceptes que ens resultaven nous i que mai havíem patit, com confinament, estat d’alarma, pandèmia, restriccions de mobilitat… Totes aquestes paraules ara són, a 2021, paraules que utilitzem de manera habitual ja que ens hi hem acostumat. Però com s’ha gestionat això a nivell del nostre grup municipal i com ho ha fet l’equip de govern?

Des del primer moment des de Junts per Amposta ens vam posicionar donant suport al govern municipal donant suport i idees. Vam demanar la creació d’una comissió per gestionar el COVID on hi hagués tots els partits polítics, sanitaris, educadors i professors, empresaris i gent de la cultura. Enteníem, i entenem que tots estem al mateix vaixell i tots havíem de deixar de banda les ideologies i tirar endavant.

I ens van dir que no, que no ens necessitaven. Sectarisme polític. Tot i això, fins al juliol, vàrem estar aprovant modificacions de crèdit, oficines de gestió, contractacions a dit, per tal de tirar endavant sense soroll innecessari.

Però allò que ens va fer canviar de parer fou la gestió de la segona onada (juliol-agost) quan Amposta tenia un índex important de rebrot i el govern d’ERC només plantejava tres mesos de festes esponjades, mentre molta gent encara no havia cobrat l’ERTO, moltes empreses encara no havien rebut les ajudes de l’ajuntament… en aquell moment vàrem protestar.

Durant tot aquest any hem proposat solucions, però moltes no han estat escoltades: Ajudes als sectors més afectats, aquells que han tancat, hem demanat xecs per al comerç, solucions per incentivar la compra local, ajudes a les entitats esportives i culturals, rebaixa de taxes… I que ens hem trobat? Una pujada d’impostos. Augmenten la recaptació d’aquells qui no han recaptat res i ho estan passant malament, i volem fer grans inversions en un pressupost totalment immune a les demandes de la gent. Ajudes, ajudes, ajudes i baixada d’impostos i endarreriment de les dates de recaptació.

Pujada d’impostos a sectors que no han facturat res

Un exemple, la pujada de la taxa de la brossa. Hi ha un apartat exclusiu per al sector turístic. Beu del lema “Qui més escombraries genera més paga”, aplicat en un any que no sabem com anirà turísticament. Un empresari que havia de pagar 900 euros, ara en pagarà 11.000 d’euros. Una pujada de més del 1.200% per tenir el mateix servei de recollida de brossa. Com es justifica això? Només amb això, li disminuïm la rendibilitat del negoci. Que farem que sigui menys competitiu? Qui posarà un negoci així a Amposta si els fregim a impostos? Segurament buscaran llocs més beneficiosos econòmicament, i la recaptació de l’IBI i altres taxes per a d’altres poblacions. Quina gran gestió dels ideòlegs del nostre ajuntament. Ni es podien pujar impostos, ni es podia aplicar aquesta taxa i s’hauria d’afavorir aquests sectors que tocats de mort.

I la solució donada ja ens la imaginem, si no ho pots pagar vés a parlar amb l’alcalde que ell t’ho arreglarà. Primer li apugem l’impost i desprès l’alcalde t’ajuda per a que li deguis un favor. Hi ha novel·les de Mario Gianluigi Puzo que ho expliquen de manera clara. La solució és no apujar la contribució i no deure cap favor. Però si es fa així, no es generen majories absolutes, no?

Eleccions catalanes

A hores d’ara, quan estàs llegint aquest article pot ser ja tenim govern, les eleccions catalanes del 14F van donar la possibilitat de crear un govern independentista ampli, amb 74 diputats i per primer cop, més d’un 50% de vot absolut que vol la República Catalana. La pilota a la teulada per formar govern la té ERC. El que està clar és que el PSC ha fet el paper de l’auca del 2017 que va fer Ciudadanos, l’aglutinador de l’espanyolisme. O sigui hi ha gent que pot votar a VOX, Cs, PSC, PP tot per tal d’impedir les demandes democràtiques de la majoria del poble de Catalunya. I això és una cosa que preocupa.

Total
5
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous Article

Porta a porta com a la recollida del futur

Next Article

Espai polític a Amposta Ràdio 11.03.2021

Related Posts
Llegir més

1-O

NI OBLIT NI PERDÓ
Total
5
Share